2014-03-16 07:51:08
Φωτογραφία για Βέτο από τη Ρωσία αναφορικά με το ψήφισμα του ΣΑ για την Κριμαία
Βέτο άσκησε ο Ρώσος μόνιμος αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναφορικά με ψήφισμα για το δημοψήφισμα στην Κριμαία.

Όπως ήταν φυσικό το ψήφισμα δεν πέρασε, ενώ την ώρα της ψηφοφορίας αποχώρησε και ο Κινέζος πρεσβευτής.

Σε μια οργισμένη αντίδραση η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, Σαμάνθα Πάουερ, έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter αλλα ανέφερε ταυτόχρονα και στη συνεδριαση: "Η Ρωσία μπορεί να άσκησε βέτο στην απόφαση, δεν μπορεί όμως να ασκήσει βέτο και στην αλήθεια".

Ολάντ: Δεν θ΄αναγνωρίσουμε το δημοψήφισμα

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως η χώρα του και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αναγνωρίσουν το δημοψήφισμα που οργανώνεται στην Κριμαία, το οποίο χαρακτήρισε "ψευδοδημοψήφισμα", διαβεβαιώνοντας πως αν δεν υπάρξει "αποκλιμάκωση" στην Ουκρανία, θα υπάρξουν "κυρώσεις" της ΕΕ τη Δευτέρα εναντίον της Ρωσίας.


Εκπρόσωπος Πούτιν: Δεν θα υπάρξει "Ψυχρός Πόλεμος" εξαιτίας της Ουκρανίας

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι είναι βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει "Ψυχρός Πόλεμος" εξαιτίας της Ουκρανίας.

"Με όλη μας της ψυχή, ελπίζουμε ότι τόσο εμείς όσο και οι εταίροι μας διαθέτουμε αρκετή πολιτική σοφία, αισθήματα και πολιτικό ρεαλισμό, ώστε να αποφύγουμε την διολίσθηση σε μία ακόμη βαθύτερη αντιπαράθεση -ιδεολογική ή άλλη- εξαιτίας της Ουκρανίας", δήλωσε ο Πεσκόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο Ren-TV.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία και η Δύση είναι οικονομικά αλληλοεξαρτώμενες και επέκρινε τις απόψεις οικονομολόγων σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία είναι ικανή να περάσει στην αυτο-απομόνωση.

"Αυτό θα ήταν παράλογο, μη ρεαλιστικό και εξωφρενικό στην παρούσα στιγμή, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, στην εποχή της απόλυτης οικονομικής αλληλεξάρτησης", είπε.

"Επιθυμούμε την ανάπτυξη της συνεργασίας και δεν θα θέλαμε αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία να έχει αντίθετα αποτελέσματα", είπε.

Ουκρανία: Μονάδες μας απέκρουσαν Ρώσους

Εν τω μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός ανέπτυξε σήμερα αεροσκάφη και αλεξιπτωτιστές στην προσπάθεια να αποκρούσει μια προσπάθεια ρωσικών δυνάμεων να εισέλθουν σε μια μακριά λωρίδα γης που ανήκει σε γειτονική με την Κριμαία περιοχή, δήλωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

"Μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας σήμερα... απέκρουσαν προσπάθεια στρατιωτικών των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εισέλθουν στην επικράτεια της επαρχίας της Χερσώνας στα Αρμπάτσκαγια Στρέλκα", ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου. "[Η προσπάθεια] αυτή απετράπη αμέσως".

Το υπουργείο ανέφερε πως ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε αεροπορικές, χερσαίες δυνάμεις και το αεροκίνητο τάγμα του στην επιχείρηση. Η εν λόγω περιοχή είναι μια μακρά λωρίδα γης παράλληλα στο ανατολικό τμήμα της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας που ελέγχεται τώρα από ρωσικές δυνάμεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ