2014-03-19 07:51:07
Φωτογραφία για Google: Μεγαλύτερη προστασία για τις in-app αγορές
Κατόπιν έρευνας και υπόδειξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την προστασία στις in-app αγορές, η Google προσφέρει έναν καινούριο τρόπο ελέγχου στους αγοραστές και νέους περιορισμούς.

Στη νέα μορφή τού Play Store προστίθεται η επιλογή να απαιτείται ένας κωδικός ασφαλείας κάθε φορά που γίνεται μια αγορά, κάτι που παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια από το χρονικό όριο των τριάντα λεπτών που έχει η Google ως προεπιλογή- που απαιτείται μόνο μια φορά κωδικός για αγορές που γίνονται σε διάστημα τριάντα λεπτών.

Πρόσφατα, μια γυναίκα το παιδί της οποίας έκανε αγορά αξίας 65,95 δολαρίων σε ένα παιχνίδι, μήνυσε την Google, επειδή το χρονικό περιθώριο τον τριάντα λεπτών δεν παρέχει αρκετή ασφάλεια, όπως υποστήριξε.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και η Apple, καθώς όπως αποδεικνύεται ούτε το δικό της χρονικό περιθώριο των δεκαπέντε λεπτών είναι ικανοποιητική δικλείδα ασφαλείας.


Η εταιρεία αναγκάστηκε να πληρώσει αποζημίωση 32,5 εκ. δολαρίων και να αλλάξει τον τρόπο που ενημερώνει τους πελάτες της, ύστερα από παράπονα χρηστών και εντολή τής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ.

Τόσο η Google όσο και η Apple είχαν έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν δυο εβδομάδες, και συζήτησαν για μελλοντικές αλλαγές όσον αφορά τις in-app αγορές.

Τέλος, φημολογείται ότι η Google σκοπεύει πλέον να ενημερώνει τους πελάτες τις, πριν την εγκατάσταση μια εφαρμογής στο tablet ή στο smartphone τους, ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή περιλαμβάνει in-app αγορές, γεγονός ωστόσο που δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ