2014-03-21 11:47:10
Φωτογραφία για ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ... ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΜΕ ΛΑΜΠΟΡΑΛ!
Έχοντας στο μυαλό τους ως μοναδικό αποτέλεσμα τη νίκη, οι παίκτες του Ολυμπιακού υποδέχονται απόψε (21:30, Δ.Τ.)στο ΣΕΦ, τη Λαμποράλ Κούτσα για την 11η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι μετρούν τέσσερις συνεχόμενες ήττες στη φάση των «16» -οι τρεις από αυτές απόντος του αρχηγού τους Βασίλη Σπανούλη- και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, με ρεκόρ 4-6, να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και πίσω από Μπαρτσελόνα, Αρμάνι Μιλάνο, Παναθηναϊκό, Φενέρ και Μάλαγα. Με αυτά τα δεδομένα η νίκη κόντρα στους Βάσκους, που είναι ουραγοί στον όμιλο, κρίνεται παραπάνω από… απαραίτητη αν οι back to back Πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στα play offs.

Στην προσπάθειά τους αυτοί οι ερυθρόλευκοι θα έχουν μαζί τους και τον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Θρύλου που το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από τενοντίτιδα στο γόνατο θα συμπεριληφθεί στην αποστολή και θα αγωνιστεί κανονικά
. Αμφίβολη είναι από την άλλη η συμμετοχή του Γιώργου Πρίντεζη στον οποίο διαγνώσθηκε θλάση σε έναν πλευρικό μυ. Οι πιθανότητες, πάντως να αγωνιστεί ο διεθνής φόργουορντ είναι λίγες έως ελάχιστες. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε και με τον Στράτο Περπέρογλου ο οποίος υπέστη θλάση στους προσαγωγούς και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες.

Κίνητρο αλλά και… απουσίες δεν λείπουν και για τους φιλοξενούμενους. Οι Βάσκοι με το πρώτο τζάμπολ του αγώνα στο ΣΕΦ θα γίνουν η δεύτερη ομάδα στην Euroleague που φτάνει τις 300 αναμετρήσεις στη διοργάνωση και είναι λογικό πως θα θέλουν να συνδυάσουν αυτό το επίτευγμα με νίκη. Σύμμαχός τους είναι η απουσία άγχους η οποία και τους βοήθησε να κάνουν την έκπληξη στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και ο Σέρτζιο Σκαριόλο έχει... «πονοκεφάλους» αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Χάμιλτον αλλά και στον Όντομ που τελικά αποχώρησε από την ισπανική ομάδα καθώς αντιμετώπιζε ενοχλήσεις στη μέση.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Ζοσέφ Μπισάνγκ (Γαλλία).

Στο Λιμάνι εμφανίζονται αποφασισμένοι για τη νίκη σήμερα, ώστε να κάνουν το πρώτο από τα συνολικά τέσσερα βήματα που χρειάζονται για την πρόκρισή τους στα προημιτελικά. Αυτονόητο είναι πως έχουν μεγάλη ανάγκη τη στήριξη του κόσμου τους, ο οποίος όμως εμφανίστηκε τις προηγούμενες ημέρες... διστακτικός. Τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα και ο κίνδυνος να μείνει η ομάδα εκτός πλέι οφ έχουν φέρει απογοήτευση στις τάξεις των οπαδών. Σίγουρα, πάντως, όσοι και αν βρεθούν τελικά στο ΣΕΦ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να βοηθήσουν το Θρύλο να πάρει… μπροστά και να συνεχίσει την πορεία του για τη διεκδίκηση των δυο σερί χρονιές κεκτημένων του.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ