2014-03-27 13:30:02
Φωτογραφία για Παραγωγή της 500.000ής μοτοσικλέτας BMW GS με κινητήρα boxer στο εργοστάσιο της BMW στο Βερολίνο
H 500.000ή μοτοσικλέτα BMW της σειράς GS με επίπεδο δικύλινδρο (boxer) κινητήρα, πέρασε από τη γραμμή παραγωγής: μία R 1200 GS. Από το 1969 κατασκευάζονται μοτοσικλέτες για την παγκόσμια αγορά στο Berlin-Spandau, ενώ από το 1980 η παραγωγή περιλαμβάνει και μοντέλα BMW Motorrad GS με κινητήρα boxer. Μοτοσικλέτες που εμπνέουν το πάθος για ταξίδια περιπέτειας και αποδράσεις στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

Το φθινόπωρο του 1980, η BMW Motorrad παρουσίασε την R 80 G/S, μία μηχανή που συνδύαζε τις αρετές δύο πολύ ειδικών πεδίων εφαρμογής: Offroad και street χρήση. Μια μοτοσικλέτα που ξεκίνησε με κυβισμό 798cc και ισχύ 50 bhp έχει εξελιχθεί σε μία συναρπαστική high-tech ταξιδιωτική enduro με τη μορφή της R 1200 GS με 125 bhp και 1170 cc σε διάστημα τριών δεκαετιών.

Επιπλέον, προστέθηκαν προηγμένη τεχνολογία ανάρτησης και ηλεκτρονικά συστήματα όπως ABS, έλεγχος πρόσφυσης ή ημι-ενεργή ανάρτηση. Αυτή η συνεχιζόμενη και πάνω απ’ όλα σταθερή εξέλιξη των μοντέλων BMW GS με κινητήρα boxer είναι ο κύριος λόγος που έχουν αναδειχτεί σε παγκόσμια best-seller στην κατηγορία των ταξιδιωτικών enduro.


Ο Stephan Schaller, Πρόεδρος της BMW Motorrad δήλωσε: «Συνδυάζοντας δυνατότητες street, off-road και καθημερινής χρηστικότητας, η BMW Motorrad δημιούργησε ένα νέο είδος ταξιδιωτικής enduro με τη μορφή της R 80 G/S. Η GS με επίπεδο δικύλινδρο (boxer) κινητήρα, έγινε συνώνυμο αυτής της κατηγορίας. Τα εξαιρετικά ταλέντα των μοντέλων GS με κινητήρα boxer – δυναμική συμπεριφορά, ικανότητα offroad, άνεση και αντοχή– εξελίσσονται συνεχώς και μεταφέρονται με μεγάλη επιτυχία σε άλλες μοτοσικλέτες της BMW Motorrad.»

Ο Marc Sielemann, Επικεφαλής του Εργοστασίου της BMW Motorrad στο Βερολίνο δήλωσε:

«Είναι προνόμιο για το εργοστάσιό μας να συνεχίζουμε την επιτυχημένη ιστορία της θρυλικής flat-twin GS. Με τον προηγμένο υγρόψυκτο κινητήρα , ένα νέο στάδιο εξέλιξης επιτεύχθηκε πέρσι. Η παραγωγή μισού εκατομμυρίων μονάδων επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η boxer GS αντιπροσωπεύει ένα θεμελιώδη λίθο στην παραγωγή μοτοσικλετών μας περισσότερο από ποτέ.» 
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ