2014-03-30 21:23:32
Φωτογραφία για Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα
Στο κενό έπεσε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για το πολυνομοσχέδιο και ειδικά για τις διατάξεις, αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο κ Τσίπρας αφού εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, έβαλε στο στόχαστρο τον υπουργό οικονομικών τον οποίον κατηγόρησε ότι με τις κινήσεις του εξυπηρετεί εγχώρια και ξένα οικονομικά συμφέροντα. Τον χαρακτήρισε μάλιστα ως «εκτελεστή συμβολαίου θανάτου» της ελληνικής οικονομίας και αμέσως μετά κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού οικονομικών.

Η κυβέρνηση που δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται δια στόματος Δημήτρη Σταμάτη, έκανε αμέσως δεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Κόλλια Τσαρουχά που προήδρευε της συνεδρίασης, όμως παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει τον Νοέμβριο του 2013 και πάλι πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και θύμισε ότι το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλή δεν επιτρέπει την κατάθεση νέας πρότασης ομοίου περιεχομένου, αν δεν έχουν περάσει έξη μήνες.


Η συνεδρίαση διακόπηκε για μισή περίπου ώρα και όταν άρχισε εκ νέου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, πήρε το λόγο και επιτέθηκε με σφοδρότητα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγόρησε ότι υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα με στόχο μικροκομματικά οφέλη. Ζήτησε μάλιστα από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, να μην κάνει δεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία μάλιστα την χαρακτήρισε ως απαράδεκτη , ενώ τόνισε ότι η ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο ενέχει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκαν οι ΑΝ.ΕΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ αντίθετοι εμφανίστηκαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε ότι υπάρχει Συνταγματικό κώλυμα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας τον Νοέμβριο. Σημείωσε ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την κατάθεση και νέας πρότασης, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει εκτός Συνταγματικών επιταγών και απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής ζήτησε να πάρει απόφαση αν δέχεται ή όχι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ολομέλεια τάχθηκε κατά της πρότασης και ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε πολιτική ρελάνς καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά του προεδρείου της Βουλής. Η πρωτοφανής κίνηση όμως αυτή έπεσε στο κενό και ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολιτική κίνηση αντιπερισπασμού αποχώρησε από την συνεδρίαση όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο.

Πηγή: Opinionpost
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
donTouch: Cydia tweak update v0.0.6-2 ($0.99)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
donTouch: Cydia tweak update v0.0.6-2 ($0.99)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ