2014-03-31 06:21:05
Φωτογραφία για Η ομορφιά δεν θα έλεγα ότι ανοίγει πόρτες
Μια εικόνα της, χίλιες λέξεις. Απλά, πέρα από το "εκπάγλου καλλονής", προσθέστε και ένα πανέξυπνο άνθρωπο, με ορθή χρήση του λόγου και ευστροφία που δεν συναντάς συχνά Η Νικολέττα Καρρά στο Thesout, και τα βράδια της, στο θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ της Θεσσαλονίκης, πρωταγωνιστώντας σε μια επιτυχημένη θεατρική κωμωδία που πήρε παράταση, απαντάει σε όλα.

- Πώς ξεκίνησε η ιστορία της ένταξης σας, στην παράσταση "HANGOVER IV";

Παιζόταν στην Αθήνα, από πέρυσι το καλοκαίρι. Το δικό μου ρόλο ερμήνευε η Ντορέττα Παπαδημητρίου. Κάποια στιγμή, δεν μπόρεσε η Ντορέττα λόγω υποχρεώσεων να ακολουθήσει τη περιοδεία της παράστασης και έπρεπε αναγκαστικά να γίνει αντικατάσταση. Όταν μου το πρότειναν-παρόλο που δεν είχα δει τη παράσταση-έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο σκηνοθέτη του έργου, Αλέξανδρο Ρήγα, αλλά και το θίασο-δέχτηκα πριν καν δω τη παράσταση. Μετέπειτα, βλέποντας το έργο, χάρηκα ιδιαιτέρως, γιατί ήταν μια ωραία δουλειά, που γέλασα, βλέποντας την, ως θεατής. Μπήκα στη διαδικασία, κατευθείαν, να μάθω το έργο, διότι ήμουν ενθουσιασμένη από τη πρώτη στιγμή.


- Είναι καλό να τη βλέπεις τη παράσταση, νωρίτερα, πριν την αντικατάσταση που θα έκανες;

Ναι! Ο Αλέξανδρος Ρήγας μου είπε, πως θα ήταν καλό να δω τη παράσταση, όσο πιο πολύ μπορώ, ούτως ώστε να εγκλιματιστώ. Να νιώσω την ενέργεια! Να μπω στην όλη κατάσταση. Το έκανα. Από ένα σημείο και μετά, έχοντας μάθει το έργο, σταμάτησα γιατί ήταν επικίνδυνο πια, να πάρω τους τονισμούς της Ντορέττας. Οπότε, όταν ένιωσα πως ήρθε η στιγμή, σταμάτησα.

1234750 669705886404320 2112762330 n

- Τί εκτιμήσατε στη θεατρική σας συνεργασία με τον Αλέξανδρο Ρήγα;

Τον Αλέξανδρο Ρήγα, τον ξέρω πολλά χρόνια. Του είχα πάντα αδυναμία. Είχαμε χρόνια να συνεργαστούμε. Μάλιστα, όταν μου τηλεφώνησε γι αυτή τη δουλειά, του έκανα και...παραπονάκι! (γέλια) Στο θέατρο δουλέψαμε πρώτη φορά. Δεν ξέρω τί πρέπει να πω και τί να αφήσω για τον Αλέξανδρο. Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική μαζί του-του έχω αδυναμία! Είναι ένας ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος και ιδιαίτερα ταλαντούχος. Ήταν χαρακτηριστική, σε αυτή μας τη συνεργασία, η ταχύτητα που έβρισκε πράγματα, που ήταν ορθότατα-ότι έπρεπε, ακριβώς! Εύστροφος και οξυδερκής άνθρωπος, σε ότι αφορά το θέατρο!

- Και να παίζεις στο ίδιο σανίδι, με το "τυφώνα" Σωτήρη Καλυβάτση;

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης έχει πηγαίο χιούμορ. Με διασκεδάζει και πάνω στη σκηνή και εκτός. Είναι ένας άνθρωπος που, εξίσου, λατρεύω. Είναι πολύ καλό παιδί, και πέραν των χαρισμάτων και ταλέντου, που του έχει δώσει ο Θεός. Είναι μεγάλη απόλαυση να είμαι με όλο το θίασο, σε αυτό το έργο. Κατά τη γνώμη μου, αυτή η παράσταση είναι επιτυχημένη, γιατί εκτός από το γέλιο που έχει από μόνο του το κείμενο, έχουμε πολύ κέφι και εμείς οι ίδιοι! Κάθε μέρα, η παράσταση είναι, λες και πρόκειται για την πρώτη μας βραδιά! Δίνουμε όλο το κέφι και τον ενθουσιασμό που έχουμε, σε αυτήν. Και περνάμε, μεταξύ μας καλά! Είναι πολύ σημαντικό αυτό! Μπορεί να ανεβάσει μία παράσταση, τουλάχιστον τρία επίπεδα πιο πάνω, αυτό!

- Συνεχίζετε με παράταση παραστάσεων στο θέατρο "ΕΓΝΑΤΙΑ" της Θεσσαλονίκης. Μετά θα πάτε  περιοδεία με το έργο;

Ναι, θα κάνουμε περιοδεία. Ξεκινάμε από τη Κρήτη, μετά τη Θεσσαλονίκη. Έπειτα, το καλοκαίρι θα πάμε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

- Πρωταγωνιστείτε και στο Mega Channel "Mε τα Παντελόνια Κάτω". Η τηλεόραση το προσπαθεί με νέα σήριαλ. Το οικονομικό κομμάτι βρίσκεται σε μια καλή κατάσταση;

Πιστεύω, ότι η ελληνική μυθοπλασία έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Έχουν ξεκινήσει να γίνονται σήριαλ. Πριν δύο χρόνια, που με ρωτούσαν πάλι, έλεγα πως όλα τα πράγματα κάνουν το κύκλο τους, και εφόσον υπάρχει παντού πτώση, η μικρή οθόνη που είναι ένας ζωντανός οργανισμός, δε μπορεί να ξεφύγει από όλη αυτή τη κατάσταση. Σαφώς θα συμμετείχε και σίγουρα θα ανέκαμπτε. Εν τέλει, είχα δίκιο. Δειλά-δειλά, ξαναγίνονται τηλεοπτικές δουλειές. Εύχομαι για τους ηθοποιούς, τα οικονομικά να λειτουργούν, όπως πρέπει. Είμαι αισιόδοξη. Θα ξαναέχουμε δουλειές-όχι στην υπερβολή που είχαμε παλαιότερα.

- Ήταν υπερβολικά πολλά τα τηλεοπτικά σήριαλ, παλαιότερα;

Σαφώς! Κάποια από αυτά, μάλιστα, δεν είχαν, στο παρελθόν, τη ποιότητα και την "αξιοπρέπεια" που ζητάει ο κόσμος να δει. Πιστεύω ότι θα ανακάμψουν. Μα τούτη τη φορά, θα δοθεί βαρύτητα και στη ποιότητα. Όχι μοναχά στη ποσότητα.

- Η ομορφιά ανοίγει τις πόρτες στο ελληνικό θέατρο ή θέλει να αποδεικνύεις διπλά, το ταλέντο και την ευστροφία σου;

Η ομορφιά δεν θα έλεγα ότι ανοίγει πόρτες. Η ομορφιά πιο εύκολα κλείνει πόρτες, παρά ανοίγει, σε ότι αφορά το θέατρο. Ξέρουμε όλοι πως υπάρχει δυσπιστία, σε ανθρώπους που γενικά έχουν καλή εμφάνιση. Τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άνδρες. Δεν ξέρω αν ανήκω, σε αυτή τη κατηγορία. Αλλά, προσωπικά, δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτό το θέμα, αν με βλέπουν ωραία ή άσχημη. Πάντα ασχολιούμουν με το να κάνω τη δουλειά μου, όσο καλύτερα μπορώ. Αν ο άλλος θέλει να κολλήσει στην εμφάνιση μου, αυτό είναι δικό του θέμα. Αν θέλει να ασχοληθεί, με το πως είμαι στους ρόλους μου, καλοδεχούμενος είναι, ας ασχοληθεί με αυτό. Πάντως, η δική μου ζωή και καριέρα δεν περιστράφηκε ποτέ γύρω από την εμφάνιση μου. Τουλάχιστον, όσο περνούσε από το χέρι μου.

- Θα σας ενδιέφερε εκ νέου, η παρουσίαση μιας τηλεοπτικής εκπομπής στην ελληνική τηλεόραση;

Φυσικά και με ενδιαφέρει! Η παρουσίαση ήταν μια ωραία εμπειρία. Ήταν λίγο πιο κουραστικό καιnkar3 πολύπλοκο, από ότι το περίμενα. Δεν το βρήκα όμως, δύσκολο. Ήταν κάτι που με ευχαριστούσε, μου άρεσε. Αν ήταν μια εκπομπή που, από πλευράς θεματολογίας, θα έκρινα ότι μπορώ να ανταπεξέλθω, θα το έκανα και πάλι με χαρά!

- Στα πρώτα σας βήματα, τί ήταν αυτό που σας έκανε να θέλετε να ασχοληθείτε με το θέατρο;

Θέλησα από μικρή να ασχοληθώ με το θέατρο. Όταν το πρωτοσυνειδητοποίησα ήμουν πιτσιρίκι! Ήμουν 7-8 χρονών. Τότε, που το ανακοίνωσα στη μητέρα μου, θεώρησε ότι ήταν μια παιδιάστικη ανακοίνωση, αλλά ευτυχώς, στη πορεία, διαπίστωσα μεγαλώνοντας, ότι το ήθελα ολοένα και περισσότερο. Οπότε, αν και σπούδασα στο πανεπιστήμιο Γαλλική Φιλολογία, μετέπειτα αποφάσισα να κυνηγήσω αυτό που πραγματικά ήθελα. Νομίζω, είχα ερωτευτεί αυτή τη δουλειά, από πολύ μικρή.

- Αγαπημένοι σας ηθοποιοί από το εξωτερικό;

Η Μέριλ Στριπ, η Κέητ Μπλάνσετ, η Νικόλ Κίντμαν είναι αγαπημένες μου γυναίκες ηθοποιοί. Ενώ από άνδρες, ο Ντε Νίρο, για μένα είναι "κορυφή", κατά τη γνώμη μου.

- Όντας παντρεμένη, τι έχετε να πείτε....ο γάμος αλλάζει τη σχέση;

Ο γάμος είναι μια απλή τυπική διαδικασία. Το αν θα αλλάξει η σχέση ή όχι, είναι καθαρά στο χέρι το δικό μας. Ο γάμος είναι μια διαδικασία. Μια "τυπικούρα". Αν θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή τη σχέση μας, τη κρατάμε! Είτε είμαστε παντρεμένοι, είτε όχι. Η ζωή, και ενδεχομένως η σχέση (δεν το ξέρω αυτό), αλλάζει με τον ερχομό ενός παιδιού. Αλλά, αυτό το λέω, επειδή το έχω ακούσει. Δεν έχω κάνει ακόμα παιδί. Προς το παρόν, η σχέση μου τον άνδρα μου είναι εξαιρετική, όπως ήταν και πριν το γάμο. Με το γάμο αλλάζει η σχέση, αν οι άνθρωποι αρχίσουν να επαναπαύονται. Εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα. Αλλά το να επαναπαυτείς, γίνεται και δίχως γάμο! Πάλι λοιπόν, οι άνθρωποι αλλάζουν τις καταστάσεις. Όχι οι διαδικασίες.

- Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που "έφυγε" ο Σάκης Μπουλάς. Ζήσατε μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία μαζί του, το "Πενήντα-Πενήντα". Τί θα έχετε σα χαρακτηριστικό να θυμάστε από εκείνον;

Θίγετε, ένα πολύ στενάχωρο-για μένα-θέμα! Απέφυγα όλο αυτό το καιρό να μιλήσω για το Σάκη, διότι θεωρούσα πως δεν είμαι σε θέση να πω, όσα πρέπει να πω για το Σάκη Μπουλά. Το μόνο που θέλω να πω είναι, πως είχα τη χαρά να είμαι μαζί του, μέχρι και τη τελευταία στιγμή. Είχα τη χαρά να είμαι από τους πολύ κοντινούς ανθρώπους του, και να ΄μαι μαζί και στις όμορφες και τις δύσκολες στιγμές του Σάκη. Προς το παρόν, μόνο αυτό μπορώ να πω. Το τί ήταν ο Σάκης, το ξέρουμε όλοι. Όμως, γι αυτό που αισθάνομαι εντός εισαγωγικών "χαρούμενη", είναι αυτό που είπε και η φίλη μας Άβα Γαλανοπούλου. Ο Σάκης έχει πάρει πολύ μεγάλη αγάπη, και όσο ήταν εν ζωή. Αυτό, από μόνο του, τον κάνει πάρα πολύ ξεχωριστό. Επίσης, εμείς οι πολύ κοντινοί του άνθρωποι, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει, ακόμα, τί έχει συμβεί. Οπότε, θα παραμείνω μόνο σε αυτό.
thesout.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ