2014-03-31 23:00:12
Φωτογραφία για Ημερίδα με θέμα «το νερό»
Συνεχίζοντας τις ημερίδες για την καλύτερη ενημέρωση των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων της Ανεξάρτητης Παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με θέμα «το νερό».,

Κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας ήταν η κα. Σταυρούλα Συμεωνίδου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΔ, εκπροσωπώντας το Σωματείο Εργαζομένων.

Η κα. Συμεωνίδου αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στην ΔΕΥΑΔ , λόγω έλλειψης προσωπικού  καθώς επίσης  στο γεγονός ότι πρόκειται για μια δημοτική επιχείρηση κερδοφόρα, που λειτουργεί ανταποδοτικά προς τους πολίτες.

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ισχυρίστηκε πως συνεχίζει να επικρατεί έντονος προβληματισμός τόσο μεταξύ των εργαζομένων, όσο και μεταξύ των πολιτών για το ενδεχόμενο το νερό να περάσει σε χέρια ιδιωτών.

Όπως είπε,  αν το νερό εκμεταλλευτούν   επιχειρηματίες  και εργολάβοι  η τιμή  θα αυξηθεί κατακόρυφα και θα καταργηθούν τα κοινωνικά   τιμολόγια που  για τις ευπαθείς  κοινωνικές ομάδες.


Υπογράμμισε δε τον κίνδυνο  πως σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης οι εργαζόμενοι απειλούνται με απόλυση.

Ζήτησε απ’ όλους όσους ασχολούνται και θα ασχοληθούν νεοεκλεγμένοι μετά τις δημοτικές εκλογές να είναι σε εγρήγορση, ώστε να αποτραπεί οτιδήποτε αρνητικό σχεδιάζεται σε βάρος της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Δράμας.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας και επικεφαλής της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» δεσμεύτηκε απέναντι στους εργαζόμενους ΔΕΥΑΔ αλλά και τους δημότες πως δεν θα επιτρέψει η κερδοφόρα δημοτική επιχείρηση να μετατραπεί σε «μαγαζάκι» κανενός και υποσχέθηκε πως θα κάνει τα πάντα ώστε οι Δραμινοί να πίνουν  φθηνότερο και ποιοτικό νερό.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ