2014-04-01 01:47:04
Φωτογραφία για «Ο Ντάισελμπλουμ είναι μακριά από την αντίληψη των πραγματικοτήτων»
Την εκτίμηση ότι “ο κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, είναι πολύ μακριά από την αντίληψη των πραγματικοτήτων, σκέφτεται και βλέπει οικονομικά νούμερα χωρίς να αντιλαμβάνεται τα πραγματικά προβλήματα επί του εδάφους”, αποκόμισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης ύστερα από την σύντομη συνάντηση που είχαν στη Βουλή, όπως δήλωσε ο ίδιος.

“Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω ότι αυτή η επίσκεψη του όταν θα ολοκληρωθεί να τον βοηθήσει να αντιληφθεί αυτά που ζει ο κυπριακός λαός με τη μέθοδο του bail in που εφάρμοσε σαν πείραμα στην Κύπρο, δηλαδή την έλλειψη ρευστότητας, τα ψηλά επιτόκια, το στραγγαλισμό της ανάπτυξης, την δυσκολία των επιχειρήσεων να επιβιώσουν, την ανεργία”.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι στις δικές του παρεμβάσεις ζήτησε ότι “το πείραμα που μας έκαναν πρέπει να ολοκληρωθεί και με ένα θετικό τρόπο δηλαδή, με ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης για την Κύπρο, το οποίο να στηρίξουν όχι μόνο με ιδέες αλλά και οικονομικά”.

Στην ερώτηση μου, συνέχισε, για τον τρόπο που ξεπουλήθηκαν τα ελληνικά καταστήματα των κυπριακών τραπεζών και την πιθανή ζημιά και διαπλοκή που δέχτηκε η Κύπρος, δεν απάντησε.

“Κατά την άποψη μου πρέπει να γίνει ειδική έρευνα γύρω από το ξεπούλημα των παραρτημάτων των τραπεζών μας στην Ελλάδα και ποιος ήταν ο ρόλος και ευθύνη ευρωπαϊκών θεσμών αλλά και ιδιωτικών εταιρειών”, κατέληξε.
philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ