2014-04-03 08:31:39
Φωτογραφία για ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ: «Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ....» (VIDEO)
Μαξίμου: Η δίωξη της Χρυσής Αυγής βασίζεται σε υπαρκτά και αδιάσειστα στοιχεία

Με μία σαφή δήλωση, που δεν επιδεχόταν καμία αμφισβήτηση, «Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά, εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αντέδρασε χθες στο άκουσμα της είδησης της συνομιλίας του πρώην πλέον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, με τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Σαμαράς δεν προέβη σε νέες δηλώσεις και αποχώρησε από το Μαξίμου στις 18:30 το απόγευμα αφού πρώτα είχε δώσει εντολή στον διευθυντή του γραφείου του Τάκη Μπούρα να ζητήσει την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου, είχε συνομιλήσει για το θέμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, «είναι μια τρικυμία που δεν έχει ουσιαστική βάση», ενώ και ο κ Δένδιας σημείωσε με νόημα ότι «δεν είναι προϊόν φαντασίας, αλλά πραγματικότητα τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής», τα οποία έστειλε ο ίδιος στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ε. Γκουτζαμάνη. Η τελευταία δήλωσε χθες ότι ενήργησε «με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και το νόμο».


Συνεργάτες του Πρωθυπουργού σημειώνουν ότι οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής έγιναν  τον περασμένο Σεπτέμβριο «επειδή ο Γιώργος Ρουπακιάς σκότωσε τον Παύλο Φύσσα». Κι επειδή λίγες ημέρες πριν μέλη της «είχαν επιτεθεί σε μέλη του ΚΚΕ στη Νίκαια». Συνεπώς, καταλήγουν «είναι έωλος ο ισχυρισμός ότι η Χρυσή Αυγή διώκεται επειδή κόβει ψήφους από τη Ν.Δ.».

Υπάρχουν, συνεχίζουν, «βίντεο, φωτογραφίες, ομολογίες και μια σειρά από στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι έχουμε να κάνουμε με παραστρατιωτική οργάνωση». Συνεπώς δεν χρειαζόταν καμία κυβερνητική παρέμβαση για να αρχίζει να ξηλώνεται το πουλόβερ της εγκληματικής οργάνωσης». «Όλα αυτά βέβαια», καταλήγουν, «σε καμία περίπτωση δεν κρύβουν τις ευθύνες του κ. Μπαλτάκου ο οποίος, ως μη όφειλε, και εν αγνοία του Πρωθυπουργού που τον εμπιστεύτηκε συνομιλούσε στο γραφείο του στη Βουλή με υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής».

Αδ. Γεωργιάδης: Καμία σχέση της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή

Για ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας του Τάκη Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή, οι οποίοι δεν αφορούν την κυβέρνηση αλλά τον ίδιο, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν υφίσταται κανένα πολιτικό ζήτημα», υποστήριξε μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1. Για τον ίδιο τον κ. Μπαλτάκο ανέφερε ότι «έκανε μια τρομακτική ανοησία και εξέθεσε τον εαυτό του ανεπανόρθωτα».

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. «Ούτε είχαμε ούτε έχουμε, ούτε μπορεί να έχουμε οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή....είναι σφοδρός αντίπαλός μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ