2014-04-04 15:51:03
Φωτογραφία για Στο πλευρό των εργαζομένων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Νίκος Γκαβούνος
Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε εχθές, 3 Απριλίου 2014, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Νίκος Γκαβούνος, συμμετέχοντας μαζί με τις εργαζόμενες του προγράμματος ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ του Δήμου Άργους Μυκηνών στην διαμαρτυρία τους στο Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της διήμερης πανελλαδική απεργίας.

Με αλυσίδες στα χέρια και σφραγισμένα τα στόματα διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι, θέλοντας με αυτή τη συμβολική κίνηση να δείξουν ότι βρίσκονται σε ομηρία εξ’ αιτίας των κυβερνητικών επιλογών.

Τα αίτημά τους είναι:

1. Η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για επτά μήνες παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.

2. Η διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του προγράμματος.

3. Η διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του προγράμματος και των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα για 12 χρόνια συνεχώς. Σύσταση οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη σε αυτές όλων των εργαζομένων.


4. Η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Προγράμματος μέσω Μ.Κ.Ο. και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «που προωθούν κυβέρνηση και αιρετοί».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Νίκος Γκαβούνος, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων των προγραμμάτων ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨, για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Χαιρέτισε την συγκέντρωση τους και πρότεινε ενώπιον του συντονιστικού οργάνου και των εργαζομένων από όλη την Ελλάδα ότι ο αγώνας τους πρέπει να ενταθεί και ν’ αλλάξει μορφή για να γίνει πιο αποτελεσματικός, μιας και τόσα χρόνια δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο και οι συνθήκες εργασίας τους παραμένουν άθλιες Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ