2014-04-07 14:39:05
Φωτογραφία για Μεγάλη επιτυχία του Φίλιππου Καλέση στο Rotax Euro Max Challenge του Genk
Με την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης της 5ης θέσης στα DD2 από τον Φίλιππο Καλέση, ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα το Rotax Euro Max Challenge στο Genk του Βελγίου!

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο 1ος αγώνας του Euro Challenge δεν θα μας προσέφερε κάποια ιδιαίτερη συγκίνηση, καθώς οι Έλληνες πιλότοι δεν είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι στο Γκενκ, ήρθε η μεγάλη εμφάνιση του Φίλιππου Καλέση να αλλάξει τα πάντα.

Ο Έλληνας πιλότος κοίταξε στα μάτια μερικούς από τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο και πραγματοποιώντας μια μεγαλειώδη εμφάνιση σε ημιτελικό και τελικό κατάφερε να πάρει μια σπουδαία 5η θέση, σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς και δύσκολους αγώνες παγκοσμίως.

Ο Καλέσης εκκίνησε από την 20η θέση στον ημιτελικό, όμως με ένα πραγματικό ρεσιτάλ οδήγησης και με εκπληκτικό ρυθμό (3ο καλύτερο χρόνο), καλύτερο από σχεδόν όλων των προπορευόμενων οδηγών, κατάφερε να φτάσει μέχρι την 8η θέση.


Στον τελικό και μετά από κάποιες ποινές που άλλαξαν κάπως το grid του τελικού, ο Φίλιππος κέρδισε 2 θέσεις και εκκίνησε από την 6η. Εκεί, επέδειξε φοβερή σταθερότητα και ψυχραιμία όπου χρειάστηκε, έδωσε τις μάχες του και είδε τελικά την καρό σημαία από την 5η θέση! Επίσδοση που συνιστά μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστούμε ότι μπροστά του τερμάτισαν ο Βρετανός Jordon Lennox-Lamb (νικητής του αγώνα CRG), ο Ολλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jonathan Thonon (Praga)και ο Καναδός Ben Cooper (Birel), πιλότοι που συγκαταλέγονται στους κορυφαίους του κόσμου. Επίσης ο Καλέσης άφησε πίσω του πολλά μεγάλα ονόματα, όπως, ο Daniel Formal, o Andreas Backman, o Anthonny Abbasse και o Xeb de Ruwe.

Ο νεαρός Φίλιππος βρέθηκε μια ανάσα από το βάθρο και έδειξε έτσι, ότι αν μη τι άλλο βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με αυτούς τους οδηγούς και ότι ανήκει πλέον στην ελίτ των αοδηγών του Rotax σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσον αφορά τώρα τους υπόλοιπους Έλληνες πιλότους, όλοι προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς.

Ο Άγγελος Μαλανδρίνος και ο Δημήτρης Ζερβός στον αγώνα 2ης ευκαιρίας της κατηγορίας Senior, κατέλαβαν αντίστοιχα την 28η και 32η θέση και έμειναν εκτός συνέχειας. Το σίγουρο όμως είναι ότι κέρδισαν πολλές και χρήσιμες εμπειρίες εν όψη της συνέχειας, έτσι ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τις επερχόμενες διεθνείς συμμετοχές τους.

Για την ιστορία την κατηγορία Senior κέρδισε ο Βρετανός Joseph Reilly (TonyKart), 2ος ήταν ο Κινέζος, Zhou Guan Yu (TonyKart) νικητής του ημιτελικού και τρίτος ο επίσης Βρετανός Brand Edward (Intrepid). Ταχύτερος οδηγός της κατηγορίας ήταν ο Πολωνός, Bartoszuk Lukasz (CRG) με χρόνο 55,387. Ο Αυστριακός οδηγός Constantin Schoell που έτρεχε υπό την επίβλεψη του Έλληνα Γιάννη Αντωνιάδη, πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, τερματίζοντας στην 15η θέση του τελικού.

Από την πλευρά του ο Μοβσεσιάν Σέρκος, για την κατηγορία DD2 Masters, έτρεξε στο Repechage των DD2, όμως, κατέλαβε την 22η θέση και αποκλείστηκε από τον τελικό. Στην κλάση DD2 Masters o Μοβσεσιάν κατέλαβε την 10η θέση. Δείγμα του τρομερά υψηλού επιπέδου του αγώνα είναι ότι κανένας από την κλάση DD2 Masters δεν μπόρεσε να περάσει στον μεγάλο τελικό μαζί με τα υπόλοιπα DD2.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι την κατηγορία των Junior Max, κέρδισε ο Αυστριακός, Preining Thomas (FA Kart), ο οποίος ήταν νικητής και στον ημιτελικό, καθώς επίσης και ταχύτερος πιλότος του τελικού με 56,881. Δεύτερος τερμάτισε ο Βρετανός Dean McDonald (TonyKart) και τρίτος ο Βέλγος Van Kalmthout Rinus (FA Kart).

Το επόμενο ραντεβού του Euro Challenge είναι το πενθήμερο 26 Μαΐου με 1 Ιουνίο στο Castelletto di Branduzzo της Ιταλίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ