2014-04-08 20:28:12
Φωτογραφία για Έρχεται στη Πάτρα για δύο συναυλίες ο σπουδαίος συνθέτης Γιάννης Σπανός - Τιμή εισιτηρίου
Είναι ένας από τους σπουδαιότερους και πιο τρυφερούς Έλληνες μουσικούς δημιουργούς, με τραγούδια αξεπέραστα στο χρόνο, όπως το «Αν μ’ αγαπάς» που έχει ερμηνεύσει μοναδικά η Τάνια Τσανακλίδου.

Ο λόγος για τον 70χρονο Γιάννη Σπανό που κατάγεται από την γειτονική Κορινθία και συγκεκριμένα το Κιάτο, ο οποίος θα έρθει στην Πάτρα για να πραγματοποιήσει δύο διαδοχικές συναυλίες αυτό το Σάββατο 12 και την Κυριακή των Βαίων 13 Απριλίου 2014, στο ιστορικό Δημοτικό θέατρο της Πάτρας «Απόλλων», στην πλατεία Γεωργίου, στις 21.00.

Ο Γιάννης Σπανός έχοντας μαζί του την ερμηνεύτρια Χρυσούλα Στεφανάκη, υπόσχεται να παρασύρει το κοινό και να σιγοτραγουδήσει μαζί του τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και λατρέψει.

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, σε αυτές τις δύο βραδιές υπόσχεται με το λυρισμό και την αισθαντικότητα του, να ανατρέξει μουσικά στα σαράντα και πλέον χρόνια της δημιουργικής του πορείας (από την Ανθολογία και το Νέο Κύμα στα λαϊκά, τις μπαλάντες και τα κινηματογραφικά του έργα). Η φωνή της Χρυσούλας Στεφανάκη θα συνοδεύσει το συνθέτη στο πιάνο.


Αναμένεται να ακουστούν τραγούδια όπως Άσπρα καράβια, Οδός Αριστοτέλους, Σπασμένο καράβι, Ιδανικός εραστής, Προσωπικά, Πες πως μ' αντάμωσες, Μια φορά μονάχα φτάνει, Μαρκίζα, Άνθρωποι μονάχοι κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συναυλίες του Γιάννη Σπανού τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων. Η διοργάνωση είναι μια πρωτοβουλία του Signature travel με τη χορηγία της ΛΟΥΞ. Εκ των χορηγών και υποστηρικτών της συναυλίας είναι και η Κοινο-Τοπία της Πάτρας.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Τράπεζας Τροφίμων) του Δήμου Πατρέων.

Για την προμήθεια των εισιτηρίων, το κοινό μπορεί να απευθυνθεί στο κατάστημα "Ποτά ΣΠΗΛΙΩΤΗ" στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου 134 και Φιλοποίμενος, τηλ. 2615.0020092615.002009, Δευτέρα-Σάββατο 9πμ-2μμ και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 6 - 9.15 μμ.

Εισιτήρια με προαγορά 15€. Στο ταμείο εισόδου κατά τη διάρκεια της βραδιάς 18€.

Ο Γιάννης Σπανός έχει γεννηθεί στο Κιάτο όπου ξεκίνησε σπουδές πιάνου. Αφήνοντας τη Νομική σχολή, εγκαταστάθηκε στο Παρίσι όπου άρχισε να παίζει πιάνο σε μπουάτ. Γνωρίστηκε και συνεργάστηκε με αστέρια της γαλλικής καλλιτεχνικής σκηνής, όπως η Μπριζίτ Μπαρντό, η Πία Κολόμπο κ.ά. και συνέθεσε τραγούδια, μελοποιώντας Γάλλους ποιητές.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 επιστρέφει στην Ελλάδα και δημιουργεί ένα καθαρά δικό του μουσικό κλίμα, χρησιμοποιώντας νέες φωνές. Πρωτοστάτησε στο μουσικό ρεύμα που ονομάστηκε Νέο Κύμα και το πρώτο του ελληνικό τραγούδι ήταν η σύνθεση "Μια αγάπη για το καλοκαίρι" που ερμήνευσε η Καίτη Χωματά.

Οι συνεργασίες του με τους μεγαλύτερους Έλληνες στιχουργούς (Λευτέρη Παπαδόπουλο, Μάνο Ελευθερίου, Πυθαγόρα κ.ά.) καθώς και οι μεγάλες επιτυχίες με τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές (Γ. Μπιθικώτσης, Σ. Κόκοτας, Β. Μοσχολιού, Γ.Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Μαρινέλλα, Τ. Βοσκόπουλος, Μ. Μητσιάς, Γ. Πάριος, Γ. Πουλόπουλος κ.ά.) τον ανέδειξαν δικαιολογημένα ως έναν από τους πιο μεγάλους και σημαντικούς σύγχρονους συνθέτες στη χώρα μας.

Ο Γιάννης Σπανός αγαπά ιδιαίτερα την Πάτρα και το εδώ κοινό ενώ πριν λίγα χρόνια είχε πραγματοποιήσει live μουσικές εμφανίσεις στο κέντρο «Χάραμα».

Όσο για τη Χρυσούλα Στεφανάκη έχιε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ηράκλειο Κρήτης. Από πολύ μικρή στα 5 της μόλις χρόνια ξεκίνησε να παίζει πιάνο αυτοδίδακτη. Στα 6 της χρόνια ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, κιθάρας, θεωρίας και αρμονίας της μουσικής στο Ωδείο Απόλλων του Ηρακλείου Κρήτης τα οποία συνέχισε για 12 χρόνια. Αργότερα συνέχισε την μουσική της παιδεία με μαθήματα φωνητικής στο Ολυμπιακό Ωδείο Αθηνών.

Στο Ηράκλειο Κρήτης όπου και ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά την ανακάλυψε ο αγαπητός ερμηνευτής Μανώλης Λιδάκης και την ίδια χρονιά συνεργάστηκαν μαζί σε καλοκαιρινές συναυλίες.

Στις live μουσικές συναντήσεις με τον Γιάννη Σπανό ακούγονται τραγούδια που μιλούν στις ψυχές όλων από το Νέο Κύμα, τις Ανθολογίες του συνθέτη, λαϊκές μπαλάντες κ.α.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πεντάρα η Τότεναμ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πεντάρα η Τότεναμ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ