2014-04-10 08:20:18
Φωτογραφία για Ηλεία: Αγανάκτηση για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ
Την έντονη αγανάκτηση και απογοήτευση τους για τα πορίσματα εκτίμησης ζημιών που εστάλησαν από τον ΕΛΓΑ μετά τη χαλαζόπτωση της 26ης Νοεμβρίου 2013, και είχε σαν αποτέλεσμα την ολική καταστροφή της ελαιοπαραγωγής, εκφράζει το Τοπικό Συμβούλιο Διασέλλων αλλά και το σύνολο των κατοίκων, με επιστολή προς τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Πατρών Γεώργιο Κεχαγιά.

Στην επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Βασίλη Διαμαντόπουλος, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Κύριε Πρόεδρε τα πορίσματα στην πλειοψηφία τους είναι μηδενικά, αλλά και σε αυτά τα ολίγα που έχει εκτιμηθεί κάποια ζημιά είναι τέτοιος ο συνδυασμός δηλαδή (μέση παραγωγή-παραγωγικά δένδρα-ποσοστό ζημιάς) που αν μη τι άλλο δηλώνει σχεδιασμό για ελάχιστες αποζημιώσεις. (Μήπως αυτό ήταν άνωθεν εντολή;) και αν όντως συμβαίνει αυτό, ποιος ο λόγος τις υποχρεωτικής ασφάλισης της καλλιέργειας. Την οποία αν για κάποιο λόγο οι παραγωγοί δεν καταβάλουν, ο Ε.Λ.Γ.Α άμεσα το βεβαιώνει στην Δ.Ο.Υ. για την αναγκαστική είσπραξη τους.


Βεβαίως οι παραγωγοί έχουν το δικαίωμα της ένστασης, με σκοπό την επανεκτίμηση της ζημιάς που σημαίνει για δεύτερη φορά καταβολή τελών επανεκτίμησης ( -Μήπως και αυτό σημαίνει κάτι;)

Κύριε Πρόεδρε αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο-προκλητικό και προσβλητικό για τους κατοίκους. Σας καλώ άμεσα να προβείτε σε δειγματοληπτικό έλεγχο ( επανεξέταση ) και στις δύο των περιπτώσεων δηλαδή και στα ελάχιστα ποσοστά εκτίμησης αλλά και στις μηδενικές εκτιμήσεις, και τούτο διότι οι κάτοικοι αδυνατούν να πληρώσουν δεύτερη φορά για επανεκτίμηση. (-Έχασαν την παραγωγή πλήρωσαν για την πρώτη εκτίμηση, αδυνατούν να πληρώσουν και δεύτερη φορά),και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά.

Κύριε Πρόεδρε παρακαλώ άμεσα για τις δικές σας ενέργειες».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ