2014-04-11 11:31:05
Φωτογραφία για Νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας απέναντι από βρεφονηπιακό σταθμό στην Νέα Ερυθραία
Επιστολή της Οργανωτικής Ομάδας Νέας Ερυθραίας προς την εταιρεία Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επιλογή σας που προξενεί προβλήματα , ανησυχίες ,αναταραχή, άγχος και πιθανά προβλήματα υγείας στην Τοπική κοινωνία και πλήττει ασφαλώς το πρόσωπο της Εταιρίας σας (Vodafone).

Πριν από μια εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 03/04/2013 ανακαλύψαμε ότι έχετε τοποθετήσει μια Κεραία Κινητής Τηλεφωνίας , καλυμμένη εντός καμινάδων τζακιού στο δώμα των οδών Περγάμου 33 & Σκουφά στην Νέα Ερυθραία . Ο κωδικός της κεραίας είναι 1105018 και ο Αριθμός Έγκρισης 8893.

Η κεραία βρίσκεται απέναντι από έναν Βρεφονηπιακό Σταθμό με 150-200 παιδικές ψυχούλες ,50 μέτρα από 2 (δυο) δημοτικά Σχολειό και κοντά σε χώρους Παιδικών δραστηριοτήτων Προσκόπους κτλ.

Η τοποθέτηση της κεραίας έχει προφανώς μελετηθεί από εσάς ή τις αρμόδιες υπηρεσίες εσφαλμένα γιατί έχει τοποθετηθεί σε ένα χαμηλό κτίριο (για την περιοχή) 11,6 μέτρα ύψος που δυστυχώς επιβαρύνει το σύνολο της περιοχής από ακτινοβολία. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι λειτουργεί και άλλος σταθμός Ξηράς (κεραία) τις εταιρίας σας σε πολύ κοντινή απόσταση.


Γνωρίζουμε ότι για να ανταπεξέλθουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στις αυξανόμενες απαιτήσεις των χρηστών χρειάζεται να τοποθετούν περισσότερες κεραίες , όπως επίσης είμαστε ενήμεροι για την Νέα Νομοθεσία που επιτρέπει στις Εταιρίες την τοποθέτηση των Κεραιών κοντά σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Σχολεία, Γηροκομεία κτλ με μειωμένα επίπεδα εκπομπής.

Παρά ταύτα, θεωρούμε αδιανόητο και απαράδεκτο ότι σε μια τόσο μεγάλη περιοχή όπως είναι η Νέα Ερυθραία που εντάσσετε στον δήμο Κηφισιάς, επιλέγεται να τοποθετήσετε κεραία Κινητής Τηλεφωνίας απέναντι από Βρεφονηπιακό Σταθμό, Δίπλα σε δυο Δημοτικά Σχολειά και κοντά σε χώρους Παιδικών δραστηριοτήτων, Προσκόπους κτλ.

Πιστεύουμε ότι δεν είναι αυτό το πρόσωπο της Εταιρικής Υπευθυνότητας και κοινωνικής Ευθύνης που αντιπροσωπεύει η Vodafone.

Ζητάμε, την μετεγκατάσταση της κεραίας σε άλλη περιοχή , και σε μεγαλύτερη απόσταση από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό , τα Δημοτικά Σχολειά κτλ. Είμαστε σίγουροι ότι θα αναγνωρίσετε την λανθασμένη επιλογή και μέσα από την κίνηση σας αυτή θα αναδείξετε το κοινωνικό σας πρόσωπο, και την ευαισθησία σας προς τα παιδιά.

Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι η κινητή Τηλεφωνία δεν είναι αποδεδειγμένα ασφαλής για ανθρώπους κάτω των 6 ετών.

Είμαστε διατεθειμένες και οι 130 οικογένειες που υπογράφουμε την επιστολή (οι υπογραφές είναι στη διάθεση σας) , μαζί με τους επιπλέον γονείς των σχολείων να διακόψουμε την συνεργασία με την Εταιρία σας και τα προϊόντα του ομίλου Vodafone εφόσον δεν εισακουστεί το δίκαιο και λογικό αίτημα μας.

Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν αν επιθυμούν την Χρήση Κινητής Τηλεφωνίας και τις επιπτώσεις τις.

Η Οργανωτική Ομάδα Νέας Ερυθραίας Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ