2014-04-11 17:24:50
Φωτογραφία για Και στη Βουλή θα υπάρξει έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά υπαλλήλων
Ότι δεν προβλέπεται εξαίρεση των αποσπασμένων υπαλλήλων στα βουλευτικά γραφεία και στα γραφεία των κομμάτων στη Βουλή και ότι όσοι βρεθούν με πλαστά δικαιολογητικά "θα φύγουν", ξεκαθαρίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε απαντητικό του έγγραφο που διαβίβασε στο Κοινοβουλίο, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση. Όπως αναφέρει το thetoc.gr, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ζητούσε να μάθει εάν θα εξαιρεθούν από τον έλεγχο οι αποσπασμένοι υπάλληλοι που απασχολούνται στα βουλευτικά γραφεία και στα γραφεία των κομμάτων ή θα ισχύσουν και για αυτούς οι ρυθμίσεις για την αξιολόγηση που προβλέπονται για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από τον έλεγχο νομιμότητας του διορισμού του. «Για τους υπαλλήλους που βάσει κείμενων διατάξεων αποσπώνται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προκειμένου εν συνεχεία να διατεθούν σε γραφεία βουλευτών καθώς και σε γραφεία κομμάτων, διατηρείται η υπηρεσιακή τους εξάρτηση με την υπηρεσία προέλευσης τους, στην οποία άλλωστε τηρείται το προσωπικό τους μητρώο και η οποία εν προκειμένω είναι αρμόδια να προβεί στις προβλεπόμενες σύμφωνα με τις εγκυκλίους ενέργειες» αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός
. Σημειώνεται ότι οι εγκύκλιοι τις οποίες επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης προβλέπουν την επικαιροποίηση του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων και στην συνέχεια τον έλεγχο γνησιότητας των πιστοποιητικών στοιχείων.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ