2014-04-22 17:11:08
Φωτογραφία για Μαζεύουν υπογραφές στο Κάνσας για να ματαιωθεί ομιλία της Μισέλ Ομπάμα σε σχολείο
Επιστολή με χίλιες διακόσιες υπογραφές μαθητών και γονέων που ζητούν να ματαιωθεί η προγραμματισμένη ομιλία της... «Πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ σε Λύκειο του Κάνσας, αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο με το επιχείρημα ότι η Μισέλ Ομπάμα θα επισκιάσει την τελετή αποφοίτησης των μαθητών.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα «Independent», πολλά σχολεία θα θεωρούσαν τιμή τους να παραβρεθεί η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου στην τελετή αποφοίτησης μαθητών.

Όμως, γονείς και μαθητές του Λυκείου Topeca στο Κάνσας έχουν αντίθετη γνώμη. Πιστεύουν ότι η επίσκεψη της Μισέλ Ομπάμα στο σχολείο και μάλιστα την ημέρα της αποφοίτησης των τέκνων τους θα δημιουργούσε προβλήματα, όπως θα κάλυπτε θέσεις με τους δικούς της ανθρώπους, τις κόρες της αλλά και την συνοδεία της, στερώντας τις από τους συγγενείς των μαθητών.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η Μισέλ θα εκφωνούσε τον ερχόμενο μήνα ομιλία την ημέρα τελετής αποφοίτησης συνολικά πέντε λυκείων στο Κάνσας ύστερα από αίτημα των τοπικών αξιωματούχων της αμερικανικής πολιτείας.


Αρχικά η μαθητική κοινότητα της Topeca ενθουσιάστηκε όταν ενημερώθηκε για την άφιξη της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ. Εν συνεχεία όμως όταν ενημερώθηκε ότι ο αριθμός των εισιτηρίων θα ήταν μικρότερος ανά οικογένειας, τη χαρά διαδέχτηκε η δυσφορία. Γονείς και μαθητές ήθελαν εκείνη την ημέρα να μην κλέψει την παράσταση η "πρώτη κυρία" των ΗΠΑ αλλά ούτε και να περιοριστούν τα διαθέσιμα εισιτήρια λόγω της άφιξης της Μισέλ. Για το λόγο αυτό ανέβασαν στο Ιντερνετ μία επιστολή την οποία συνυπογράφουν συνολικά 1200 μαθητές και γονείς ζητώντας από τους τοπικούς αξιωματούχους του Κάνσας να ματαιώσουν την ομιλία της Μισέλ.

Όπως εξηγεί η Τίνα Χερνάντεζ, μητέρα μαθήτριας του Λυκείου Topeca σε συνέντευξή της στο Associated Press, «Για τα παιδιά μας η μέρα αυτή είναι από τις πιο σημαντικές της ζωής τους. Δεν είναι σωστό να κλέψει την δόξα του η κυρία Ομπάμα. Δεν γνωρίζει καν τα παιδιά μας».

Ο Ρον Χαρμπο, εκπρόσωπος του Λυκείου Topeca υποστηρίζει ότι οι τοπικές αρχές στο Κάνσας προσπαθούν να βρουν μία μέση λύση ικανοποιώντας το αίτημα των οικογενειών να μην πληρώσουν αυτές το τίμημα της... άφιξης της κυρίας Ομπάμα. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι τοπικές αρχές του Κάνσας σκέφτονται να σπάσουν την τελετή αποφοίτησης σε δύο ημέρες: την πρώτη να γίνει η ομιλία της Μισέλ Ομπάμα και τη δεύτερη να πραγματοποιηθεί η τελετή αποφοίτησης των μαθητών έτσι ώστε να είναι ευχαριστημένοι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ