2014-04-23 00:14:10
Φωτογραφία για Αλωνίζει το Barbaros ανοικτά της Πάφου με τη συνοδεία τουρκικού πλοίου
Σεισμικές έρευνες στην θαλάσσια περιοχή δυτικα της Πάφου πραγματοποιεί από προχθές το τουρκικό σκάφος Barbaros συνοδευμένο και από άλλο ένα τουρκικό πλοίο. Το Barbaros κινήθηκε βορείως των τεμαχίων 4 και 5 και δυτικά του τεμαχίου 1 της Κυπριακής ΑΟΖ. Η δυτική θαλάσσια περιοχή της Κύπρου εχει δεσμευτεί για έρευνες από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος μέχρι τις 11 Μαΐου.

Βόρεια των οικοπέδων 4 και 5 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής ζώνης βρέθηκε σήμερα το τουρκικό σεισμογραφικό Barparos.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος BARBAROS βρέθηκε σε απόσταση πενήντα τριών ναυτικών μιλίων ανοιχτά της Πάφου στα όρια των οικοπέδων της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση όπως διαβεβαίωνει ο εκπρόσωπός της, Νίκος Χριστοδουλίδης να προβεί σε νέα διαβήματα προς τα Ηνωμένα Εθνη και διεθνείς οργανισμούς:

 "Προβαίνουμε σε όλες τις διπλωματικές ενέργειες εκεί που πρέπει. Χωρίς αμφιβολία τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στη δημιουργεία θετικού κλίματος ούτε στις συνομιλίες. Αναμένουμε από όλους αυτούς που πραγματικά θέλουν την επίλυση του κυπριακού να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες για τερματισμό τέτοιων φαινομένων".

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας το Barparos βρισκόταν βόρεια των οικοπέδων 4 και 5 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Το σεισμογραφικό σκάφος συνοδεύει το ρυμουλκό DEEP SUPPORTER, ενώ εκτιμάται ότι σε κοντινή απόσταση από αυτά υπάρχει και τουρκικό υποβρύχιο.
cytoday.eu Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το θέλω έγινε μπορώ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το "θέλω" έγινε "μπορώ"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ