2014-04-23 09:20:06
Φωτογραφία για Mικρό καλοκαίρι με λασποβροχή και 30 βαθμούς θερμοκρασία
Ο καιρός δεν έκανε τη χάρη στους εκδρομείς του Πάσχα αφού οι περισσότεροι ταξίδεψαν με βροχή και κρύο, αλλά αυτή την εβδομάδα θα ζήσουμε ένα μικρό καλοκαίρι με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει - μάλιστα σε ορισμένες περιοχές θα φτάσει και τους 30 βαθμούς Kελσίου.

«Ο υδράργυρος από τους 26 με 28 βαθμούς που θα κυμαίνεται μέχρι και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα και κυρίως σε κεντρικές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας θα φθάσει μέχρι και τους 30 βαθμούς όπως και στην Κρήτη και την Πελοπόννησο το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα είναι στους 26 με 23 βαθμούς οι μέγιστες το μεσημέρι.» σημείωσε στο Star η μετεωρολόγος Ερμιόνη Κατιρτζόγλου.

Ο καιρός ευνοεί τη μεταφορά της αφρικανικής σκόνης η οποία έχει κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος για την υγεία.

«Αν εισπνέουμε από τη μύτη η σκόνη αυτή φιλτράρεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό και ιδίως τα μεγάλα σωματίδια κάθονται μέσα στη μύτη και λιγότερα φτάνουν στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα και οι ερεθισμοί είναι μικρότεροι» σημείωσε ο πνευμονολόγος Παναγιώτης Μπεχράκης.


Οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι υψηλές αλλά την ομπρέλα θα πρέπει να την έχουμε πάντα μαζί μας καθώς οι προβλέψεις για την Τετάρτη και την Πέμπτη μιλούν για λασποβροχές.

«Τις επόμενες μέρες κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουμε βροχές στη δυτική Ελλάδα, στην κεντρική και στη βόρεια, όπου θα εναποτεθεί η σκόνη υπό τη μορφή λασποβροχής»

Από την επόμενη βδομάδα όμως ετοιμαστείτε για καλοκαιράκι Πηγή: Star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ