2014-04-23 13:35:23
Φωτογραφία για Το ΥΜΑΘ στηρίζει έμπρακτα την ΙΑ΄ πανελλήνια μαθητιάδα στην πρώτη Σερρών
Με σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» και με τη στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιηθεί, από τις 2 έως τις 6 Μαΐου 2014, στην Πρώτη Σερρών η ΙΑ΄ Πανελλήνια Μαθητιάδα.

Ο συγκεκριμένος θεσμός ξεκίνησε το 2002 και αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 35 Ολυμπιακών Αθλημάτων με τη συμμετοχή μαθητών γυμνασίου από όλη την Ελλάδα και σχολεία της Ομογένειας.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περίπου 600 ελληνόπουλα από 41 γυμνάσια της Ελλάδας και του εξωτερικού (μεταξύ των οποίων από Γερμανία, Κωνσταντινούπολη, Καναδά και Νότια Αφρική), ενώ καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους περισσότεροι από 800 εθελοντές τόσο από την Πρώτη Σερρών, όσο και από την ευρύτερη περιοχή.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα (Τετάρτη 23 Απριλίου 2014) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ
. Θεόδωρος Καράογλου χαρακτήρισε την 11η Πανελλήνια Μαθητιάδα ως μια «γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού», ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει το ΥΜΑΘ στη φιλοξενία και διοργάνωση σπουδαίων και προβεβλημένων διοργανώσεων προκειμένου η Βόρεια Ελλάδα «να εξελιχθεί σε κέντρο πολιτισμού και αθλητισμού».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου: «Η Πανελλήνια Μαθητιάδα δεν βοηθά τους νέους να κατανοήσουν μόνο το “ευ αγωνίζεσθαι”, αλλά τους διδάσκει το σεβασμό σε παγκόσμιες θεμελιώδεις ηθικές αρχές και αξίες, τους γνωρίζει τη σημασία του εθελοντισμού και καλλιεργεί ατομικές και κοινωνικές αρετές όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα και η επίτευξη στόχων, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της ειρήνης και της συναδέλφωσης».

«Η 11η Μαθητιάδα», κατέληξε ο Υπουργός, «με όχημα τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, βοηθά στη διεύρυνση κάθε πτυχής της προσωπικότητας των παιδιών μας που θα κληθούν να σηκώσουν στις πλάτες τους τη νέα Ελλάδα και ως ζωντανή συνέχεια της αθλητικής και πολιτισμικής μας παράδοσης φωτίζει τις οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού στον 21ο αιώνα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Μαθητιάδας κ. Αριστείδης Σέμκος ευχαρίστησε τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης για τη θέρμη με την οποία «αγκάλιασε» τη φετινή διοργάνωση, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη « μεγάλη οικονομική ανάσα», όπως είπε χαρακτηριστικά, που θα δώσει «αυτό το μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός στην οικονομία ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

«Η Μαθητική Ολυμπιάδα δεν είναι υπόθεση μόνο της Πρώτης Σερρών αλλά αφορά όλη την ευρύτερη περιοχή, όλη την Κεντρική Μακεδονία, όλη τη Βόρεια Ελλάδα» σημείωσε με έμφαση ο κ. Σέμκος, ευχόμενος η συμμετοχή των μαθητών να αποτελέσει «ένα πολύτιμο και χρήσιμο μάθημα ζωής το οποίο συνδυάζει τις αρετές του σώματος και της ψυχής, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ