2014-04-23 13:40:09
Φωτογραφία για Δείτε φωτο από τον Εσπερινό της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών
Με περισσή λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η Μεγάλη εορτή της Χριστανοσύνης, η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών και με την συμμετοχή χιλιάδων λαού σε όλους τους ιερούς Ναούς και τις ιερές μονές της περιοχής.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στην τελετή της Αναστάσεως και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα στον ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πολιούχου των Πατρών, όπου χιλιάδες πιστοί με τις αναστάσιμες λαμπάδες τους συμμετείχαν τόσο στην Ακολουθία της Αναστάσεως όσο και στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που φέτος σε όλους τους ναούς ολοκληρώθηκε εγκαίρως στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, προκειμένου όσοι περισσότεροι πιστοί γινόταν, να παραμείνουν μέχρι το τέλος και να μεταλάβουν.

Στη διάρκεια της Αναστάσιμης Θείας λειτουργίας διαβάστηκε από τους ιερείς και το Πασχαλινό μήνυμα του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες Πατρινών και άλλων επισκεπτών από άλλα μέρη, συμμετείχαν στον Εσπερινό της Αγάπης πού τελέστηκε όπως κάθε χρόνο με την δέουσα λαμπρότητα στο νέο ιερό Ναό του Πολιούχου Πατρών Αγίου Ανδρέου, χοροστατούντος του Μηστροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Στον Εσπερινό της Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα 20/4/2014, στις 6 το απόγευμα, παρέστησαν και συλλειτούργησαν σχεδόν όλοι οι ιερείς και Διάκονοι της ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών.

Το ιερό ευαγγέλιο όπως επιβάλλει το εκκλησιαστικό τελετουργικό της ημέρας διαβάζεται και σε άλλες γλώσσες όπως Ρωσικά, Γαλλικά, Αγγλικά, κ.α.

Μετά τον Εσπερινό της Αγάπης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, προσέφερε στον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Πάτρας που μετέβησαν στον χώρο του Επισκοπείου πίσω από το ναό του Αγίου Ανδρέου, συνοδεύοντας την ιερά Λιτανεία της Αναστάσεως, το παραδοσιακό αυγό και το Πασχαλινό κουλούρι, μία ωραία συνήθεια και ευλογία που κρατάει πολλά χρόνια και γινόταν και επί του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πατρών Νικοδήμου.

Οι φωτό είναι του flashstars από το σάιτ της Μητροπόλεως Πατρών.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ