2014-04-23 15:21:24
Φωτογραφία για Γιάννης Μιχελογιαννάκης : «Γιατί διάλεξε ο Πρόεδρος Τσίπρας το Ηράκλειο»
Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας παραμονές της 10ης Μαΐου, ημερομηνία σημαδιακή, καθώς στις 10 Μαΐου 2010 παραδοθήκαμε στην γερμανική μπότα και από τότε βρισκόμαστε σε κατοχή, διάλεξε το Ηράκλειο για να δώσει την απάντηση της αριστερής πρότασης με δύο συμβολικές κινήσεις.

Πρώτον, τιμώντας τους 460 εκτελεσθέντες, εκ των οποίων οι 401 ήταν από τα δώδεκα χωριά της επαρχίας Βιάννου και οι 59 από την ευρύτερη περιφέρεια της, οι οποίοι εκτελέσθηκαν ως αντίποινα για την εξόντωση δυο Γερμανών στρατιωτών από αντάρτες στο φυλάκιο της Σύμης. Τιμή με την οποία τίθενται παράλληλα, τόσο ο προβληματισμός όσον αφορά στο τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε αντίδραση στον αγκυλωτό σταυρό σε ολόκληρο τον κόσμο, όσο και η απαίτηση για διεκδίκηση των νόμιμων και καθυστερημένων αποζημιώσεων.

Δεύτερον, τιμώντας τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη και αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τι σημαίνει αριστερά, καθώς ήταν εκείνος που αρνήθηκε να απορριφθεί από την λίστα των εκτελεσθέντων με την αιτιολογία του χρήσιμου ως κρατουμένου. Ο Ναπολέων Σουκατζίδης εκτελούσε χρέη διερμηνέα στο Χαϊδάρι και διάλεξε να εκτελεσθεί με τους υπόλοιπους 199 ομοϊδεάτες του στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, οι οποίοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τον θάνατο ενός στρατηγού και τριών Γερμανών στρατιωτών.


Καλούμε όλους εσάς να δηλώσετε παρών, στις συμβολικές αλλά καθόλα ουσιαστικές κινήσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διάλεξε το Ηράκλειο για να πει το «ΟΧΙ» στην κατοχή και το «ΝΑΙ» στο πρότυπο της αριστεράς που αγωνίζεται με ανιδιοτέλεια και διεκδικεί ό,τι οι άλλοι υποτακτικά παραλείπουν, όπως τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Καλούμε όλους εσάς να δηλώσετε παρών στον αγώνα της ανατροπής.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ