2014-04-24 15:15:26
Φωτογραφία για Ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στη Τρίπολη είναι αυτό του Delivery [Video]
Μειωμένη φαίνεται πως είναι η αγοραστική κίνηση στα ψητοπωλεία και τις πιτσαρίες της Τρίπολης, σε σχέση με άλλες χρονιές, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.

Παράλληλα, αποκαλύπτουν τις κακουχίες αλλά και τα ευτράπελα με τα οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι οι ντελιβεράδες, ένα επάγγελμα που άνθισε ιδιαίτερα λόγω κρίσης.

Οι καταστηματάρχες παρατηρούν τον τελευταίο καιρό τις παραγγελίες να μειώνονται ποσοτικά, ενώ πολλοί είναι κι αυτοί που επιλέγουν να πάνε στο ψητοπωλείο, όπως μας ενημέρωσε το ψητοπωλείο «Καλλίγευστον», και να πάρουν στο σπίτι ότι δεν φάνε …πακέτο.

Αλλά και οι προμηθευτές είναι πιο αυστηροί, καθώς πλέον πρέπει τα τιμολόγια άνω των 500 ευρώ να κατατίθενται μέσω τραπέζης, και ουσιαστικά να μην ισχύει το λεγόμενο «με ξέρεις –σε ξέρω».

Και ο κύριος Αθανάσιος Κατριμουστάκης, ιδιοκτήτης της πιτσαρίας «Κλασσικόν», τονίζει ότι οι παραγγελίες παρουσιάζουν πτώση. Από τα 10ευρώ μέσο όρο που ήταν κάποτε, έχουν φτάσει στα 5ευρώ,κάτι που επηρεάζει άμεσα τις επιχειρήσεις που δύσκολα καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα, ενώ γενικότερα η πτώση που σημειώνεται, αγγίζει το 60%.


Οι διανομείς από την άλλη, έρχονται συχνά αντιμέτωποι με το βαρύ χειμώνα της Τρίπολης, ενώ πέρα από την κακοκαιρία που τους ταλαιπωρεί ,έχουν να αντιμετωπίσουν και τους απρόσεκτους οδηγούς που καραδοκούν, καθώς τα ατυχήματα είναι συχνά.

Ο Γιάννης Καρνέζης, που εργάζεται στο ψητοπωλείο «ΘΟΔΩΡΟΣ», και είναι στο επάγγελμα 13 χρόνια, μας εξηγεί κάποια από τα απρόοπτα που συμβαίνουν, όπως για παράδειγμα από το να μπερδευτούν οι παραγγελίες με άλλο κατάστημα που τυχαίνουν οι καταναλωτές να βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία, μέχρι μαζί με την παραγγελία από το ψητοπωλείο να τους ζητάνε να τους φέρουν από ποτά και τσιγάρα, μέχρι νυχοκόπτες και … ακουστικά για walkman, ενώ , συνάδελφοί του έχουν παραδώσει μαζί με την παραγγελία ακόμα και… προφυλακτικά!

Για τους κινδύνους του επαγγέλματος, μίλησε στην κάμερα του kalimera-arkadia.gr, o κύριος Γιάννης Μποβέτας, που είναι διανομέας φαγητού 10 χρόνια στην πιτσαρία «Κλασσικόν».

Όπως δήλωσε, του έχουν συμβεί δύο ατυχήματα, που του προξένησαν σοβαρούς τραυματισμούς , ενώ επισήμανε την αδιαφορία των οδηγών σε πολλές περιπτώσεις.

Δε λείπουν όμως και τα ευτράπελα, όπως μας εξηγεί, καθώς πολλές φορές έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να κλέβουν τις παραγγελίες από τα μηχανάκια, όταν είναι σταθμευμένα και οι οδηγοί έχουν πάει να παραδώσουν σε κάποιον όροφο πολυκατοικίας. Και στο ψητοπωλείο «Το Κάτι Άλλο», ο ιδιοκτήτης, κ. Μέλλιος δηλώνει πως η αγοραστική κίνηση έχει μειωθεί, ενώ έχουν σημειωθεί ατυχήματα και με διανομείς στη δική του επιχείρηση.

kalimera-arkadia.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ