2014-04-24 15:10:36
Φωτογραφία για Χτίζουμε Γέφυρες μεταρρύθμισης στην Ελλάδα και την Ευρώπη
“Δημιουργία, ξανά!” και “Δράση” ανακοίνωσαν ευρεία συνεργασία, για τις Ευρωεκλογές, την Περιφέρεια Αττικής και τις Εθνικές εκλογές.

Ανταποκρινόμενες στην ανοικτή πρόσκληση του ευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών ALDE, η “Δημιουργία, ξανά!” και η “Δράση” ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου την κοινή κάθοδό τους στις ευρωεκλογές, με τον συνδυασμό "Γέφυρες", όπως και τα ονόματα των πρώτων υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Τα δύο κόμματα ανακοίνωσαν επίσης ότι στηρίζουν στην περιφέρεια Αττικής τον συνδυασμό "Δημιουργούμε μαζί", με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον επικεφαλής της “Δημιουργίας, ξανά!”, Θάνο Τζήμερο.

Οι συνεργασίες αυτές στις Ευρωεκλογές και στις Περιφερειακές εκλογές είναι μόνο η αρχή, καθώς η “Δημιουργία, ξανά!” και η “Δράση” προτίθενται να κατέβουν μαζί και στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, ενώ παράλληλα προγραμματίζουν ομάδες εργασίας ενοποίησης θέσεων ακριβώς μετά τις Ευρωεκλογές και κοινή συνδιάσκεψη το προσεχές φθινόπωρο.


Κατά την παρουσίαση της συνεργασίας, οι Πρόεδροι των δύο κομμάτων δήλωσαν:

Θόδωρος Σκυλακάκης, Πρόεδρος της “Δράσης”: «Οι δημοκράτες φιλελεύθεροι πολίτες που πιστεύουν στην Ευρώπη επιτέλους αποκτούν μία ισχυρή επιλογή στην κάλπη. Μπορούν να ψηφίσουν ΝΑΙ στις μεταρρυθμίσεις και ΟΧΙ στο πελατειακό κράτος και να στείλουν το μήνυμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη ότι θέλουν λιγότερους φόρους, μικρότερο κράτος και τόπο στους παραγωγικούς Έλληνες. Δημιουργούμε μαζί γέφυρες που ενώνουν την ευρωπαϊκή πορεία με την εθνική ελπίδα. Στηρίζουμε το Θάνο Τζήμερο στην περιφέρεια Αττικής. Έχουμε σχεδιάσει μια συνεργασία με βάθος.»

Θάνος Τζήμερος, Πρόεδρος της “Δημιουργίας, ξανά!”: «Δεν είμαστε Ευρωπαϊστές. Είμαστε Ευρωπαίοι. Πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, θεσμική οντότητα στην οποία θέλουμε να καταλήξει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε, να συνεργαζόμαστε, να δείχνουμε εμπιστοσύνη, να αφήνουμε χώρο στον άλλον, να αξιοποιούμε δημιουργικά και τις ομοιότητες και τις διαφορές μας. Χρειαζόμαστε γέφυρες. Σήμερα η “Δράση" και η "Δημιουργία, ξανά!” ξεκινούν μια πορεία αμοιβαίας υποστήριξης χωρίς ημερομηνία λήξης. Θα είμαστε μαζί και στις εθνικές εκλογές, όποτε γίνουν. Μας αξίζει ένας διαφορετικός πολιτικός πολιτισμός: μια υπεύθυνη πολιτική που θα στηρίζεται σε υπεύθυνους πολίτες.» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ