2014-04-25 16:09:22
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
Ολόκληρη η Διακήρυξη ΕΔΩ!

Τους στόχους και τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί, σε περίπτωση που κληθεί να κυβερνήσει, παρουσιάζει η πολυσέλιδη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των ευρωεκλογών. Θέτει ως προϋπόθεση την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς και την ακύρωση των μνημονίων και των πολιτικών που απορρέουν από αυτά, ενώ μιλά για αποπληρωμή του χρέους μέσω διαγραφής μεγάλου μέρους αυτού. Επίσης, στη διακήρυξη σημειώνεται πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποκύψει σε καμία θυσία για το ευρώ.

«Οι ευρωεκλογές του Μαΐου μάς θέτουν το ιστορικό καθήκον να υπηρετήσουμε έναν μεγαλειώδη αγώνα· έναν αγώνα που θα φέρει την ανατροπή και τη νέα εποχή στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που θα ανοίξει τον δρόμο για μια νέα, δημοκρατική Ευρώπη» αναφέρει η διακήρυξη.

«Καλούμε την κοινωνία που στενάζει να φωνάξει δυνατά αυτό που βιώνει, αυτό που πραγματικά αισθάνεται: ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ καλεί σε «καταψήφιση της σημερινής Ευρώπης των τραπεζών και των πολυεθνικών, την Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, την Ευρώπη της Μέρκελ και του Σουλτς, την Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας και του ιμπεριαλισμού».


Και συνεχίζει: «Να υπερψηφίσει την άλλη Ευρώπη, τη δική μας Ευρώπη, αυτή της εργασίας, των δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της προοδευτικής ανάπτυξης, της ισότητας των φύλων, χωρίς ρατσισμό και ομοφοβία. Την Ευρώπη της ισότιμης συνεργασίας των λαών, την Ευρώπη του σοσιαλισμού».

Για την κυβέρνηση της Αριστεράς αναφέρει: 

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα υποκύψει σε εκβιασµούς  του ευρωπαϊκού κατεστηµένου και της  Τρόικας. Θα παλέψει για λύση µέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο (και γι' αυτό το λόγο θα επιδιώξουµε συµµαχίες µε τις χώρες του Νότου και µε τους εργαζόµενους όλης της Ευρώπης), πλην  όµως δεν θα αποδεχθεί εκβιασµούς και µνηµόνια. Εµείς θέλουµε να σώσουµε τη χώρα µέσα στο ΕΥΡΩ και όχι με πρόσχηµα τη σωτηρία του ΕΥΡΩ να οδηγήσουµε τη χώρα σε καταστροφή. Όπως συµπυκνώνει το σύνθηµα: καµιά θυσία για το ευρώ, απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι υποθηκεύοντας τη χώρα. ∆εσµευόµαστε ότι θα αντιµετωπίσουµε τις ενδεχόµενες απειλές και τους εκβιασµούς των δανειστών µε όλα τα δυνατά όπλα που µπορούµε να επιστρατεύσουµε, ενώ είµαστε έτοιµοι να αναµετρηθούµε µε οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι σε κάθε περίπτωση ότι ο ελληνικός λαός θα µας στηρίξει».

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ