2014-04-25 17:45:11
Φωτογραφία για Προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα για το αυτοκίνητο βόμβα - Σε ποιον την αφιερώνει
Η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, που έγινε μπροστά σε κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου.

Η οργάνωση έστειλε πολυσέλιδη προκήρυξη, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia.

Οι τρομοκράτες είχαν χτυπήσει με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Αμερικής, μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, επιλέγοντας οικονομικό στόχο: κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος όπου στεγάζονται οι απεσταλμένοι του ΔΝΤ.

Οι δράστες είχαν κάνει δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, 50 και 45 λεπτά πριν την έκρηξη, η οποία έγινε στις 6 το πρωί της Πέμπτης, 10 Απριλίου, επιμένοντας ότι δεν επρόκειτο για φάρσα και δίνοντας την πληροφορία ότι το αυτοκίνητο είχε παγιδευτεί με 75 κιλά εκρηκτικής ύλης ΑΝFO.

Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε τράπεζες και καταστήματα σε μεγάλη ακτίνα.


Οι τρομοκράτες αφιερώνουν την επίθεση στον Λάμπρο Φούντο, τον αναρχικό που σκοτώθηκε το 2010 σε συμπλοκή με αστυνομικούς. Γράφουν χαρακτηριστικά:

"Η επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης. Ο σύντροφος έχασε τη ζωή του σε απόπειρα απαλλοτρίωσης αυτοκινήτου που θα χρησιμοποιόταν σε ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα στα πλαίσια της στρατηγικής της οργάνωσης εκείνης της περιόδου-περίοδο έναρξης της οικονομικής κρίσης".
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ