2014-04-25 18:44:29
Φωτογραφία για Σαρωτικοί έλεγχοι από εφορίες και τελωνεία τη Μεγάλη Εβδομάδα - Τι προέκυψε στη Δυτική Ελλάδα
Συνολικά 2.289 προληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία κατά το διάστημα από 14/4/14 έως 20/4/14, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα κατά την 21η εβδομάδα λειτουργίας των συνεργείων στις Δ.Ο.Υ. πραγματοποιήθηκαν 1.879 προληπτικοί έλεγχοι από τους οποίους οι 324 αφορούν επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση, ενώ οι 807 αφορούν κρεοπωλεία, σφαγεία και λοιπές συναφείς επιχειρήσεις.

Σε 111 από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποιήθηκε έλεγχος διαπιστώθηκαν συνολικά 145 παραβάσεις. Στις υπόλοιπες 1.768 ελεγχόμενες επιχειρήσεις δε διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Η παραβατικότητα για άλλη μία εβδομάδα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στη μη έκδοση στοιχείων.

Η πλειοψηφία των ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Υπόλοιπο της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις με παράβαση εντοπίστηκαν στην Πελοπόννησο (25 επιχειρήσεις με συνολικά 32 παραβάσεις). Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα στην επικράτεια αυτήν την εβδομάδα ανήλθε στο 5,91%.


Β. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κατά το ίδιο διάστημα λειτουργίας των συνεργείων ελέγχου στα Τελωνεία (14-20/4/14) πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια συνολικά 410 προληπτικοί έλεγχοι στη διακίνηση προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, αυτοκίνητα οχήματα, εφοδιασμούς πλοίων κλπ.

Σε 8 από τις περιπτώσεις ελέγχου διαπιστώθηκε παράβαση, ενώ σε 11 υποθέσεις η έρευνα για τον καταλογισμό παράβασης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι παραπάνω έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τα τελωνεία Ε΄ Θεσσαλονίκης, Ν. Μουδανιών, Καβάλας, Κομοτηνής, Πατρών, Δ΄ Πειραιά, ΣΤ' Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου, Ναυπλίου, Β΄ Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Λάρισας, Βόλου, Ρόδου, Ηγουμενίτσας, Μυτιλήνης, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό επί του συνόλου των προληπτικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στις τελωνειακές περιφέρειες Καβάλας και Θεσσαλονίκης, καθώς στις περιφέρειες αυτές παρουσιάζονται αυξημένοι κίνδυνοι κατά τη διακίνηση προϊόντων που πραγματοποιείται στα πλαίσια του διασυνοριακού εμπορίου με χώρες όπως η Π.Γ.Δ.Μ. και η Βουλγαρία.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ