2014-04-25 18:30:03
Φωτογραφία για Στα πρόθυρα της αποτυχίας οι έρευνες για το Boeing, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα
Στην επόμενη μέρα στρέφονται ήδη τα βλέμματα των ερευνητών που αναζητούν τα συντρίμμια του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, καθώς οι υποβρύχιες έρευνες στο βυθό του Ινδικού Ωκεανού πλησιάζουν στο τέλος τους και έχουν αποδειχτεί άκαρπες.

Το ερευνητικό βαθυσκάφος Bluefin-21 έχει έως τώρα καλύψει το 95% της ζώνης του βυθού όπου αναλυτές είχαν υπολογίσει ότι μπορεί να βρεθεί το «κουφάρι» του χαμένου Boeing. Ωστόσο, ως τώρα δεν έχει εντοπίσει κανένα στοιχείο που να δίνει απαντήσεις για την εξαφάνιση της πτήσεις MH370, 49 πλέον ημέρες αφότου αυτή χάθηκε από τα ραντάρ.

Μαλαισιανές και αυστραλιανές Αρχές ετοιμάζουν πλέον τη στρατηγική για μία μακροπρόθεσμη έρευνα, η οποία δεν αποκλείεται να καλύψει μία τεράστια έκταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα, διευρυμένη ζώνη ερευνών ενδέχεται να περιλαμβάνει τα τελευταία 595 χιλιόμετρα της διαδρομής που εκτιμάται πως ακολούθησε το αγνοούμενο Boeing, μετά την εξαφάνισή του στις 8 Μαρτίου.


Εν τω μεταξύ, την εκτίμηση πως οι έρευνες για το μαλαισιανό αεροσκάφος είναι πιθανόν να συνεχισθούν για χρόνια, έκανε την Παρασκευή μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Αντιμέτωπος με την οργή συγγενών των 239 επιβαινόντων της χαμένης πτήσης, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας δήλωσε την Πέμπτη πως την επόμενη εβδομάδα η Κουάλα Λουμπούρ θα δημοσιοποιήσει μία πρώτη έκθεση αναφορικά με την εξαφάνιση του αεροπλάνου.

Δεκάδες Κινέζοι, συγγενείς των αγνοουμένων της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, διαδήλωσαν στη διάρκεια της νύκτας μπροστά από την πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο, απαιτώντας να γίνουν δεκτοί από αξιωματούχους.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ