2014-04-25 20:10:06
Φωτογραφία για Συρία: Εντοπίστηκε το «χαϊδεμένο παιδί» της Άγκυρας
Στη Συρία ζει πλέον, ανενόχλητος, ένας από της ηγέτες της αλ Κάιντα και εκπρόσωπος του Μετώπου αλ Νούσρα, του «χαϊδεμένου παιδιού» της Τουρκίας, ο Σαναφί αλ Νασρ. Ο Νασρ πολέμησε με την αλ Κάιντα στην Υεμένη και θεωρείται ένας από τους ηγέτες του σκληρού πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο οποίος ωστόσο, δεν αγγίζεται από κανέναν από τους πολέμιους της διεθνούς τρομοκρατίας.

Η μετεγκατάσταση του Νασρ στην Συρία δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, αφού η αλ Κάιντα θεωρεί τη χώρα αυτή ως το πρωταρχικό πεδίο δράσης της, χάρη στην αμερικανική πολιτική. Ο Νασρ, ο οποίος είναι εξάδελφος του Μπιν Λάντεν, πολέμησε με την αλ Κάιντα παντού, μαζί με τους αδελφούς του, ένας εκ των οποίων κρατήθηκε στο Γκουαντάναμο.

Είναι επικεφαλής της «Επιτροπής Νίκης» της αλ Κάιντα, η οποία αποτελεί το εκτελεστικό γραφείο της οργάνωσης. Φαίνεται πως πήγε στη Συρία σε μια προσπάθεια να ενώσει όλες τις φανατικές μουσουλμανικές σουνιτικές ένοπλες ομάδες υπό τη αιγίδα της αλ Κάιντα, γεγονός που από μόνο του συνιστά μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που δυνητικά απειλεί να τινάξει στον αέρα τους αμερικανικούς σχεδιασμούς.


Στη Σαουδική Αραβία θεωρείται ως ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος, αλλά παρόλα αυτά ουδείς τον ακουμπά στην Συρία, αφού για τη Δύση και τους συμμάχους της προέχει η ανατροπή του Άσαντ, δυστυχώς, χωρίς να έχει υπολογιστεί το κόστος. Και φυσικά οι Σαουδάραβες δεν ενοχλούνται όσο καιρό βρίσκεται εκεί, αφού δεν απειλεί το καθεστώς τους, ενώ αν χρειαστεί, μπορεί να φάει καμία «αδέσποτη» και να ταφεί με τιμές defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ