2014-04-26 01:51:04
Φωτογραφία για Στάση πληρωμών αν δεχτούμε εκβιασμούς
Ακόμα και τη στάση πληρωμών θα επιστρατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που εκβιαστεί από τους δανειστές αναφέρει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική του διακήρυξη ενόψει των ευρωεκλογών στην οποία μεταξύ άλλων περιγράφει αναλυτικά και το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του με την τρόικα.

Προϋπόθεση ωστόσο δεν είναι άλλη από την ακύρωση των μνημονίων. Για το θέμα της αποπληρωμής του χρέους ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του που θα προκύψει μέσα από μια διεθνή διάσκεψη στα πρότυπα της Διάσκεψης του Λονδίνου για το γερμανικό χρέος, το 1953.

Δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους εκβιασμό όπως λέει χαρακτηριστικά και όσο για το ενιαίο νόμισμα αναφέρει:

«Εμείς θέλουμε να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ και όχι, με πρόσχημα τη σωτηρία του ευρώ, να οδηγήσουμε τη χώρα σε καταστροφή. Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα: "καμιά θυσία για το ευρώ", απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι, υποθηκεύοντας τη χώρα.


Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιαστές των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι σε κάθε περίπτωση ότι ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει» σημειώνει ακόμη η Κουμουνδούρου.

Το χρέος της χώρας είναι μη βιώσιμο υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακήρυξη του και η αποπληρωμή του θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα, αφού πρώτα εξασφαλιστεί, για μια ικανή περίοδο, η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων.

«Για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν, στην περίπτωση εκβιασμού, όλα τα όπλα» υπογραμμίζει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ως «όπλα», μεταξύ άλλων, αναφέρονται: «η διακοπή πληρωμών, η καταγγελία για πρόκληση ζημιάς στη χώρα μας, με στόχο τη διάσωση του ευρώ και των ιδιωτικών τραπεζών, η προσφυγή για την ακύρωση των συλλογικών δικαιωμάτων κατά παράβαση του κοινοτικού κεκτημένου, αλλά και η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και η πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης».

«Επιπρόσθετα, θα ενεργοποιήσουμε άμεσα τη διαδικασία διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων» σημειώνει.
koolnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ