2014-04-26 01:44:04
Φωτογραφία για Ανακοίνωση για την απώλεια του Βασίλη Παπάζογλου
Έφυγε από τη ζωή στα 60 του χρόνια ο καθηγητής στη σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βασίλης Παπάζογλου και πρώην ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Πρωθυπουργού

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο οποίο τονίζει ότι «ένας ευγενής και προσηνής άνθρωπος, υπόδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας, ο Βασίλης Παπάζογλου έφυγε από κοντά μας.

Ως καθηγητής υπήρξε πρότυπο για τους συναδέλφους του και πηγή έμπνευσης, εμπιστοσύνης και σεβασμού για τους φοιτητές του.

Ως Ειδικός Γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας υπήρξε η ψυχή και η κινητήριος δύναμη μιας μεγάλης μεταρρύθμισης.

Διακρίθηκε για το βαθύ αίσθημα ευθύνης και τον αγώνα του για μια Παιδεία που να μορφώνει και να εξοπλίζει ουσιαστικά τους νέους μας.

Εκφράζω τη βαθειά λύπη μου για την απώλεια του Βασίλη Παπάζογλου και τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».  


Συλλυπητήριο μήνυμα υπουργού Παιδείας

«Ο Βασίλης Παπάζογλου υπηρέτησε με ήθος, εντιμότητα και συνέπεια το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και αφιέρωσε τη ζωή του στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Όσοι τον γνωρίζαμε, θα θυμόμαστε πάντα έναν ευγενή, εργατικό, και προσηλωμένο στο λειτούργημά του, άνθρωπο. Το κενό που αφήνει πίσω του θα είναι δυσαναπλήρωτο» ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον αδόκητο θάνατο του Βασίλη Παπάζογλου εξέδωσε και η Σύνοδος των Πρυτάνεων εκφράζοντας «βαθιά θλίψη για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου και εξαίρετου επιστήμονα».

Σημειώνεται ότι ο Β. Παπάζογλου θεωρείται ο βασικός «αρχιτέκτονας» του νόμου 4009 για την Ανώτατη Παιδεία, νόμος που ψηφίστηκε το 2011 από 250 μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου.
naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ