2014-04-26 07:19:06
Φωτογραφία για Βρέθηκε βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ιταλία
Μια βόμβα βάρους σχεδόν 2 τόνων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που δεν είχε εκραγεί βρέθηκε στην Βιτσέντσα της Ιταλίας και οι πυροτεχνουργοί του στρατού προσπαθούν να την αφοπλίσουν.

Η βόμβα ονομάστηκε από τους πυροτεχνουργούς «Old lady» και περιέχει 1.800 κιλά εκρηκτικών, ενώ στην επιχείρηση που ξεκίνησε από το πρωί σήμερα, εκλήθησαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους περίπου 27.000 πολίτες σε μια ακτίνα περίπου 2,5 χιλιομέτρων.

Η βόμβα βρέθηκε στην περιοχή του παλαιού αεροδρομίου της πόλης «Dal Molin» και όπως αναφέρει ο αρχηγός των πυροτεχνουργών, Φράνκο Γκαμπριέλι, «η επιχείρηση πραγματοποιείται με την τελευταία τεχνολογία που απέκτησε ο ιταλικός στρατός και που χρησιμοποιείται σε ανάλογες επιχειρήσεις στο εξωτερικό».

Οι κάτοικοι θα επιστρέψουν στα σπίτια και στις εργασίες τους, μόλις ακουστεί ο ήχος της σειρήνας στην πόλη, ενώ αν κάτι δεν πάει καλά και σημειωθεί έκρηξη, ολόκληρη η αποκλεισμένη περιοχή θα παραμείνει κλειστή για όλους και θα χρησιμοποιηθεί σαν χώρος πρώτων βοηθειών για τους τραυματίες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ