2014-04-26 21:21:15
Φωτογραφία για Τελικός Κυπέλλου: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ LIVE
Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα έφτασε στα δεξιά στον Μπεργκ, ο οποίος από πλάγια θέση έστειλε με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στα δίκτυα του Γλύκου. Σίγουρα όλοι περίμεναν σέντρα όμως ο Σουηδός απέδειξε για πολλοστή φορά την κλάση του.

Η μπάλα στα πόδια του Μπεργκ, μετά αυτός ξέρει τι να την κάνει. Από τους 22 που είναι στο γήπεδο μόνο αυτός θα μπορούσε να σουτάρει από εκεί με αυτόν τον τρόπο και όχι να πασάρει

Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς αλλαγές συνεχίζουν οι δύο ομάδες.

Με το γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 15' ο Παναθηναϊκός προηγείται με 1-0 του ΠΑΟΚ. Δοκάρι για τον "Δικέφαλο" με τον Σαλπιγγίδη.

45%-55% η κατοχή της μπάλας για τον ΠΑΟΚ. 4(2)-8(7) οι ευκαιρίες υπέρ του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος.

Ανέβασε αισθητά την απόδοσή του ο ΠΑΟΚ. Οι επιθέσεις του πλέον δεν μυρίζουν απλά γκολ, είναι μισό γκολ. Σύμφωνα με τα πεπραγμένα του δικέφαλου στο κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου μάλλον είναι μαγική εικόνα που δεν έχει καταφέρει να ισοφαρίσει στον τελικό. Μπορεί να μην σκόραρε ούτε στο δοκάρι, ούτε στην κραχτή ευκαιρία με την προβολή του Σαλπιγγίδη, ωστόσο δείχνει να βρίσκει για τα καλά τον δρόμο προς τα καρέ του Κοτσόλη. Συνοπτικά υπάρχει 35 λεπτά λεπτά Παναθηναϊκός και 10 λεπτά ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο.


45' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με το δυνατό σουτ από τον Κάτσε όμως η μπάλα "έξυσε" το αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη

45' Απίστευτη φάση! Σέντρα του Στοχ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κουτρουμπή, πήγε πάνω στον Σαλπιγγίδη που δεν την περίμενε φάτσα με το τέρμα.

Πιέζει ο ΠΑΟΚ και αν συνεχίσει έτσι ο Παναθηναϊκός θα έχει πρόβλημα. Έχουν δώσει αρκετό χώρο οι πράσινοι.

40' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με το σουτ του Αμπέιντ στην κίνηση έπειτα από κεφαλιά πάσα του Μπεργκ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Λίγο έλειψε η πρώτη τελική του ΠΑΟΚ να είναι και φαρμακερή. Πρώτη ολιγωρία στην άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Σαλπιγγίδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Άτυχος ο δικέφαλος στην συγκεκριμένη φάση. Στο κομμάτι δημιουργία που είναι και το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ μόνο οι στημένες φάσεις μπορούν να προσφέρουν θεαματική αλλαγή. Και είναι αλήθεια ότι τέτοιες φάσεις κυνηγούν οι ασπρόμαυροι από την αρχή.

39' Ωραία ντρίμπλα του Κίτσιου στον Νάνο και κόρνερ για τον ΠΑΟΚ

Έχει ανέβει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία λεπτά και πιέζει από τα αριστερά κλασικά.

37' Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ!

36' Σέντρα - αουτ του Λούκας από τα αριστερά και ο Κοτσόλης δύσκολα σε κόρνερ

Σέντρα του Στοχ από τα αριστερά, ο Σαλπιγγίδης θα κερδίσει την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Παραλίγο να χτυπήσει στην πλάτη του Κοτσόλη. O Γεωργιάδης έχει αλλάξει το σχηματισμό εδώ και λίγη ώρα σε 4-4-1-1, φέρνοντας δεξιά τον Κίτσου και βάζοντας πισω από τον Σαλπιγγίδη το Λούκας. Προφανώς για να αποκτήσει την χαμένη κατοχή μπάλας.

Πάλι από τα αριστερά ο ΠΑΟΚ με τον Στοχ, που έχει ένα προβάδισμα λόγω ταχύτητας απέναντι στον Τριανταφυλλόπουλο. Πάντως στα τελευταία λεπτά ο Γεωργιάδης πέρασε τον Λούκας σε ρόλο δεκαριού, αφού με Λάζαρ, Κίτσου και Κάτσε δεν μπορεί να κυκλοφορήσει η μπάλα.

22' Ο Πράνιτς έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Γλύκος εντυπωσιακά θα διώξει στη γωνία του σε κόρνερ.

18' Κάρτα στον Κάτσε για κράτημα στον Καρέλη

20' Κάρτα και στον Κουτρουμπή για μαρκάρισμα στον Σκόνδρα

Η απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού στον αγώνα μετουσιώνεται σε προβάδισμα. Σπεσιαλιτέ του Μπέργκ η κίνηση και το τελείωμα, απόλυτα «σεντερφορίστικο τέρμα», καθώς δεν βρέθηκε κανείς να διώξει την μπάλα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίνεται καθόλου καλά σε οποιαδήποτε γραμμή. Αντίθετα, οι πράσινοι δείχνουν απόλυτα έτοιμοι γι αυτό το ματς που κρίνει τίτλο.

Ανοίγουν το σκορ οι Πράσινοι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο και σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Μπεργκ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Γλύκου

Συμπληρώσαμε δέκα λεπτά αγώνα. Το 0-0 παραμένει με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής τη σημαντικότερη ευκαιρία με τον Ζέκα στο 1'.

Ο Σίλντενφελντ έκανε ένα κρίσιμο τάκλιν νωρίτερα και έκοψε μία αντεπίθεση του ΠΑΟΚ από τα δεξιά. Αν περνούσε η μπάλα οι πράσινοι θα βρίσκονταν σε μειονεκτική θέση.

Εξαιρετικός ο ρυθμός στο παιχνίδι μας με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Καρέλης από τη μία και Στοχ από την άλλη έχουν βάλει μπελάδες στις δυο άμυνες.

Πατάει καλύτερα ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά του τελικού. Αυτό μεταφράζεται σε δύο τελικές, η μία σημαντική με το σουτ του Ζέκα. Ο ρόμβος του Αναστασίου μέχρι στιγμής πιάνει τόπο με τον Ζέκα να δεσπόζει στο κέντρο. Οι πράσινοι μεταφέρουν γρήγορα και εύκολα την μπάλα στην επίθεση. Μουδιασμένος ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής.

7' Και νέο λάθος από τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός στην κόντρα δεν θα μπορέσει να βγάλει καλή αντεπίθεση.

6' Πολλά τα λάθη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, όμως οι πράσινοι δεν τα εκμεταλλεύονται. Και όλα γίνονται έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Πιο επιθετικός ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα πρώτο λεπτά του τελικού. Σε παθητικό ρόλο μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ.

Ήρεμα τα πράγματα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Σε αυτό βοήθησαν Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Σαββίδης. Το θέμα βέβαια είναι τι θα γίνει αν μπει ένα γκολ.

Στα τελευταία 33 χρόνια όποια ομάδα ανοίγει το σκορ συνήθως είναι κι εκείνη που κατακτά τον τίτλο. Μόλις τρεις φορές αντίπαλος ανέτρεψε το παιχνίδι. Το κρατάμε για την συνέχεια.

2' Ο Μπεργκ βρήκε ωραία τον Ζέκα στα δεξιά, αυτός σούταρε όμως ο Γλύκος στην γωνία του έδιωξε σε κόρνερ. Η φάση ξεκίνησε από κλέψιμο του Μέντες στην μεσαία γραμμή.

Στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Όλα έτοιμα για την έναρξη του μεγάλου τελικού.

Ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας ο ρέφερι του αγώνα. Θα έχει για βοηθούς τους Μιιχαήλ Καρσίωτη (Κορινθίας), Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας).

4ος διαιτητής θα είναι ο Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών), ενώ Α&Β επιπρόσθετοι βοηθοί θα είναι οι Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου), Ανδρέας Παππάς (Αθηνών).

Αρκετή βροχή και στο ΟΑΚΑ αυτή τη στιγμή. Ο καιρός αναμένεται να φτιάξει αργότερα.

Θυμίζουμε ξανά τις δυο ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ, Καρέλης, Μπεργκ

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ, Κάτσε, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ολοκλήρωσαν το ζέσταμά τους και πήγαν στα αποδυτήρια για να επιστρέψουν σε λίγα λεπτά για τη σέντρα του τελικού.

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ολοκλήρωσαν το ζέσταμά τους και πήγαν στα αποδυτήρια για να επιστρέψουν σε λίγα λεπτά για τη σέντρα του τελικού.

Φερνάντος Σάντος: «Ουσιαστικά μιλάμε για το τελείωμα αυτού του θεσμού. Όλοι θέλουμε να δούμε ένα πολύ ωραίο ματς για να το ευχαριστηθούμε. Όλοι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν μια γιορτή. Και οι οπαδοί και οι παίκτες. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες οι οποίες θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο, όμως αυτό πρέπει να κριθεί μόνο στο χορτάρι».

Σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει ότι μέχρι στιγμής από τον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και άλλα σημεία της Αθήνας έχουν συλληφθεί 34 άτομα για κατοχή φωτοβολίδων, βεγγαλικών, κονταριών, ναρκωτικών και λοιπόν απαγορευμένων ειδών, καθώς και ρίψεις πετρών και άλλων αντικειμένων.

Αγκαλιά βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Σαββίδης. Σπουδαία κίνηση από τους ισχυρούς άνδρες των δύο ομάδων.

Αλαφούζος: «Έχουμε αμοιβαίο σεβασμό και φιλία με τον κύριο Σαββίδη. Ελπίζω να δούμε πολύ καλό θέαμα και ο καλύτερος ας κατακτήσει το κύπελλο».

Σαββίδης: «Όλα σήμερα θα πάνε καλά και πολύ αθλητικά. Κι ελπίζω με τον φίλου μου τον κύριο Αλαφούζο να ευχαριστηθούμε το ματς».

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Σκόνδρας, Λάζαρ, Κάτσε, Στοχ, Λούκας, Κίτσιου, Σαλπιγγίδης.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντεζ, Μπεργκ, Ζέκα, Καρέλης, Αμπέιντ, Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς

Στις 20.00 στον τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στα τρόπαια, το Τριφύλλι μετά το νταμπλ του 2010 και ο δικέφαλος του Βορρά έπειτα από 11 χρόνια και τον νικητήριο τελικό επί του συμπολίτη του Άρη.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Αναστασίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ στην αντίπερα όχθη ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί των υπηρεσιών των τιμωρημένων Αθανασιάδη, Νάτχο και Κατσουράνη. Εκτός αποστολής είναι και ο τραυματίας Μαντούρο.

Σημειώνεται ότι οι «πράσινοι» έχουν κατακτήσει 17 φορές το τρόπαιο, ενώ οι Θεσσαλονικείς 4.

Πρώτη έφτασε στο γήπεδο χωρίς η αποστολή του Παναθηναϊκού, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ομάδας, Γιάννη Αλαφούζο. Λίγη ώρα αργότερα οι παίκτες των «πράσινων» βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και αποθεώθηκαν από τους φίλους της ομάδας τους.

Θα σας μεταφέρει με φωτογραφίες και video όλα όσα συμβαίνουν στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού και φυσικά την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Εν συνεχεία έφτασε και η αποστολή του ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν άφησαν τους Κατσουράνη και Αθανασιάδη να μπουν στα επίσημα του ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να προκληθεί προς στιγμήν ένταση. Τελικά, οι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δεν θα αγωνιστούν μπήκαν στο γήπεδο από τα επίσημα.

Επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι μικροένταση σημειώθηκε στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του ματς μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Έγινε ανταλλαγή φωτοβολίδων, ωστόσο η κατάσταση δεν ξέφυγε από τον έλεγχο της αστυνομίας.

Ένταση σημειώθηκε και λίγη ώρα αργότερα, ανάμεσα στους φίλους του Παναθηναϊκού και στις δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εκτόξευσαν φωτοβολίδες στις διμοιρίες που ήταν παραταγμένες στις «νεκρές» ζώνες του ΟΑΚΑ.

Λίγη ώρα αργότερα οπαδοί του «δικεφάλου» του Βορρά μπήκαν στον στίβο περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου και επιχείρησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους οπαδούς του «τριφυλλιού», που προσπάθησαν να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και να προσεγγίσουν την εξέδρα των οπαδών του ΠΑΟΚ. Ακολούθησε ανταλλαγή φωτοβολίδων ανάμεσα στους οπαδούς και των δύο ομάδων.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Όπως είναι φυσικό, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να είναι ομαλή η διεξαγωγή του μεγάλου αυτού αγώνα.

Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός ότι έχουν επιστρατευθεί πάνω από 4.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, πληρώματα του ΕΚΑΒ, ακόμη και… εκπαιδευμένοι σκύλοι, ενώ στον ουρανό θα πετάει ελικόπτερο της αστυνομίας.

Πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο κατέφτασαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και λίγη ώρα αργότερα μπήκαν στο ΟΑΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι από τις 9.00 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν στον χώρο της προκαθορισμένης συγκέντρωσής τους στις Αφίδνες τα λεωφορεία που μετέφεραν τους περίπου 21.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Λόγω των δεκάδων πούλμαν έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος των διοδίων Αφιδνών. Τα πούλμαν ελέγχθησαν στα διόδια από την αστυνομία ανά 20, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά οχημάτων.

Αργότερα ξεκίνησε η μηχανοκίνητη πορεία των φίλων του Παναθηναϊκού από το Πεδίο του Άρεως, με τους οπαδούς των «πράσινων» να προσέρχονται και αυτοί στο ΟΑΚΑ.

Πηγή: Pamesports
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ