2014-04-30 15:29:07
Φωτογραφία για Λιμάνι Κατακόλου: Μπαίνουν οι εργολάβοι, τον Αύγουστο 2015 έτοιμα τα έργα!
Το λιμάνι Κατακόλου μετά και την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών έργων τον Αύγουστο του 2015 θα καταστεί ο πιο ασφαλής λιμένας στην χώρα για την προσέγγιση κρουαζιεροπλοίων. Χθες το μεσημέρι στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Καφύρα οι ανάδοχοι του έργου από την «ΚΑΣΤΩΡ ΑΕ» εγγυήθηκαν για την ολοκλήρωση των έργων μέσα στο 15μηνο από την έναρξή τους δηλαδή μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαίου.

Στην χθεσινή συνάντηση για την παρουσίαση των έργων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Πλατανιάς, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Δημήτρης Αποστολόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Μπουγάς και Νίκος Γαρουφαλής και ο Δντής μελετών της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Μπούλιαρης.

Ο κ. Καφύρας στις δηλώσεις του επεσήμανε: «Είμαι ευτυχής που μια προσπάθεια 6 χρόνων από τις αρχές του 2008 με την με την προώθηση της τροποποίηση του Προγραμματικού Σχεδίου Λιμένα Κατακόλου – master plan ολοκληρώνεται σήμερα με την υπογραφή με τον ανάδοχο του έργου για τα έργα στο λιμάνι Κατάκολου που περιλαμβάνουν την επέκταση του προσήνεμου μώλου, νέα νησίδας παραβολής του κεντρικού προβλήτα, επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος, εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και θωράκιση του δυτικού παραλιακού κρηπιδώματος της μαρίνας».

Ο κ Καφύρας ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν σε αυτή την διαδικασία να αρθούν όλα τα εμπόδια και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα στο λιμένα
. Από την πλευρά του ο κ Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή» την έναρξη των έργων τονίζοντας ότι όλοι Περιφέρεια, Δήμος Πύργου με το λιμενικό ταμείο και υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να καταστεί το λιμάνι Κατακόλου από τα πιο ασφαλή λιμάνια για την προσέγγιση κρουαζιεροπλοίων στην χώρα.

Εμφανώς ικανοποιημένος για την έναρξη των έργων ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Αποστολόπουλος τόνισε ότι η προσπάθεια όλων είχε επιτυχές αποτέλεσμα για ένα τόσο μεγάλο έργο.

«Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα λιμενικά έργα στο Κατάκολο»

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε: « Συμβαίνει πάρα πολλές φορές να συγχέονται έργα της Περιφέρειας με έργα που υλοποιούν ή εκτελούν οι δήμοι. Τα λιμενικά έργα στο Κατάκολο είναι μια από τις περιπτώσεις αυτές.

Πιθανόν ο κόσμος να μην γνωρίζει ότι το έργο αυτό έχει μελετηθεί, χρηματοδοτηθεί και θα υλοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει χρηματοδοτήσει και ολοκληρώσει τη μελέτη για τα συμπληρωματικά λιμενικά έργα, έχει δημοπρατήσει και αναθέσει το έργο, έχει υπογράψει ήδη τη σύμβαση με τον εργολάβο, ο οποίος θα εγκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα εκτελώντας και επιβλέποντας το έργο έως την οριστική παραλαβή του.

Οι συμπληρωματικές μελέτες περιλαμβάνουν την επέκταση του προσήνενου μώλου, την κατασκευή νέας νησίδας πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων και την επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ».

Γιώργος Κ.Ροζής-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ