2014-05-03 22:10:18
Φωτογραφία για Ρόκκος στο protothema.gr: Το «Voice» δεν εκθέτει τα παιδιά για να γελά το κοινό στο σπίτι του
Ο τραγουδιστής μιλάει για το «The Voice», για τον Άλεξ Οικονόμου που αποχώρησε το βράδυ της Παρασκευής, αλλά και για το νέα του επαγγελματικά σχέδια

Στη σκηνή του ημιτελικού του «The Voice» εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Στέλιος Ρόκκος, ο οποίος τραγούδησε το κομμάτι του «Mε Σένα Πλάι Μου» μαζί με τον Άλεξ Οικονόμου, από την ομάδα του Αντώνη Ρέμου, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του σόου.

Ο τραγουδιστής αρχικά ανέβηκε στην σκηνή του τραγουδιστικού σόου, μαζί με τον γιο του, ο οποίος έπαιξε κιθάρα και ερμήνευσε το νέο του κομμάτι «ZΩ», το οποίο είναι είναι και το πρώτο κομμάτι που έχει ακουστεί επίσημα από τον νέο του δίσκο, που έπεται να κυκλοφορήσει από την «Platinum Records».

Ο Στελίος Ρόκκος λίγο πριν την χθεσινοβραδινή του εμφάνιση στον ημιτελικό του «The Voice» μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr τόσο για την απόφαση του να τραγουδήσει στο σόου όσο και για τα επόμενα σχέδιά του. Ακόμη αναφέρθηκε και στον Άλεξ Οικονόμου με τον οποίο τον είδαμε σε ένα μοναδικό ντουέτο.


Πώς αποφασίσατε να τραγουδήσετε στο «The Voice»;

Είχα μία πρόταση από ένα πολύ καλό φίλο τον Αντώνη Ρέμο αλλά και από την παραγωγή. Είναι ένα παιχνίδι που με έχει αφήσει έκπληκτο με το πόσο καλό είναι. Δεν υπάρχουν κριτές αλλά προπονητές, γιατί αυτοί οι άνθρωποι που είναι στις θέσεις των coaches «το έχουν!». Μόνο μαθήματα μπορούν να δώσουν σε αυτά τα παιδιά. Όχι μόνο μουσικής και τραγουδιού, αλλά γενικά είναι πολύ ταπεινά και απλά παιδιά και όταν βλέπεις ότι ολόκληρος Ρέμος ας πούμε, γονατίζει και πέφτει μπροστά σου να σου δείξει ότι έχει και δεν έχει αυτό και μόνο το μάθημα που παίρνουν -αν το καταλάβουν- είναι το πιο σπουδαίο.

Αν σας γινόταν πρόταση θα συμμετείχατε και εσείς σε ένα τέτοιο σόου;

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα συμμετείχα πολύ πολύ εύκολα. Γιατί καταρχάς περνάνε όμορφα, διαλέγεις με γυρισμένη την πλάτη, στέκεται στο τι ακούς και τίποτα άλλο και δεν σε επηρεάζει το πόσο ωραία γκόμενα ή το πόσο ωραίος γκόμενος είναι. Είναι επί της ουσίας όλο αυτό. Ποτέ στην ιστορία της τηλεόρασης δεν έχει γίνει κάτι σαν και αυτό.

Από τη μέχρι τώρα εμπειρία σας στον καλλιτεχνικό χώρο τελικά τι πιστεύετε χρειάζεται όλο το πακέτο για να κάνει ένας νέος τραγουδιστής καριέρα;

Όλο το πακέτο, το οποίο είναι στο μυαλό του. Δηλαδή πώς θα το διαχειριστεί και τα πόσο μεγάλα «ναι» ή «όχι» θα πει... Γιατί δεν είναι τα πάντα «ναι» πολλές φορές πρέπει να πεις τεράστια «όχι». Το κακό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι για έναν καλό τραγουδιστή δεν είναι κακό αλλά για έναν που γράφει τραγούδια, που θέλει δειλά-δειλά να ξεκινήσει, χρειάζεται μία εταιρεία. Οι εταιρείες δεν υπάρχουν πια τις... «πάτησε το τραίνο». Λόγω της κρίσης δεν υπάρχει εταιρεία που θα πληρώσει μεγάλες παραγωγές επειδή πίστεψε σε κάτι. Οπότε αυτά τα ταλέντα που υπάρχουν, «αναγκάζονται» να έρθουν σε τέτοιου είδους σόου και παιχνίδια. Αλλά σε αυτή την φάση ήταν πολύ τυχερά γιατί έτυχαν σε μία πολύ καλή αγκαλιά.

Βοηθάνε τα talent show τα παιδιά ή όλα γίνονται έχοντας ως μοναδικό σκοπό την τηλεθέαση;

To συγκεκριμένο βοηθάει πολύ... Δεν είναι reality, είναι επί της ουσίας. Δεν πήραν ας πούμε τον Άλεξ ή την Αρετή να τους βάλουν να πουν λαϊκά και να εκτεθούν, ώστε να γελάς εσύ στο σπίτι σου. Τα σεβάστηκαν. Γι' αυτό σου λέω είναι επί της ουσίας. Στα προηγούμενα παιχνίδια βλέπαμε πως ήσουν για παράδειγμα καλός στην ποπ μουσική ή στην ροκ μουσική, θα έλεγες όμως και έναν Καρρά... Δεν μπορείς να τα πεις όλα. Εδώ βλέπουν πως τα παιδιά είναι καλά σε ένα στυλ... Κάποια παιδιά έκαναν την έκπληξη και είπαν και άλλα κομμάτια αλλά έγινε εφόσον οι προπονητές έκριναν ότι μπορούσαν. Δεν άφησαν κανένα να εκτεθεί.

Το παρακολουθούσατε το σόου; Έχετε ξεχωρίσει κάποιον;

Πολλές φορές... Τεχνικά πιστεύω πως ο καλύτερος μακράν είναι ο Άλεξ αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει αυτό. Εγώ σαν μουσικός καταλαβαίνω ότι σίγουρα καλύτερος απ' όλους τεχνικά είναι ο Άλεξ και το ξέρουν και όλοι εδώ μέσα.

Πιστεύετε πως θα καταφέρει να κάνει καριέρα;

Πολύ πιθανόν... Αυτό από εδώ και πέρα δεν το ξέρεις. Είναι και το γραμμένο... γιατί πίστευα πως θα κάνω καριέρα εγώ;

Δεν το πιστεύατε;

Kαθόλου δεν ήταν στο μυαλό μου. Αγαπούσα και αγαπάω πάρα πολύ αυτό που κάνω και θα το έκανα ότι και να γίνει. Βρέθηκαν κάποια πράγματα στον δρόμο μου και είπα τα σωστά «ναι» και τα σωστά «όχι».

Πώς αισθάνεστε που θα τραγουδήσετε απόψε και το νέο σας τραγούδι «ΖΩ»;

Είναι μία πολύ ωραία ρυθμική μπαλάντα που έχει έτσι λίγο σκληρό στίχο αλλά είναι ένα τραγούδι που το πιστεύω πολύ γιατί είναι πολύ φρέσκο. Έχει συνδυάσει πολλά είδη μουσικής μέσα, με βάση το funk στοιχείο αλλά όχι μόνο. Τους στίχους τους έχουμε γράψει μαζί με την Βίκυ Γεροθόδορου και όλη την επιμέλεια της ενορχήστρωσης την έχω κάνει εγώ.

Σε λίγο καιρό ξεκινούν οι εμφανίσεις σας στη Θεσσαλονική με τον Βασίλη Καρρά. Πείτε μου δύο λόγια γι' αυτή την συνεργασία Τι να σου πως τώρα γι'αυτό. Το περιμένω πώς και πώς γιατί είμαστε πολλά χρόνια φίλοι. Αλλά είδες κάθε πράγμα θέλει το σωστό timing...

Δεν είχατε συνεργαστεί ποτέ στο παρελθόν;

Εκτός από τραγούδια που μου έχει δώσει στο παρελθόν όχι. Έχω παίξει στο καμαρίνι του κιθάρα για να γράψει ένα άλλο... Γενικά υπάρχει πολλή αγάπη με γουστάρει και τον γουστάρω πολύ. Όταν ας πούμε θέλω να κάνω λαϊκό πρόγραμμα το 80% των τραγουδιών μου είναι δικά του. Δηλαδή αν θέλεις κάτι για να βαρέσεις στο «ψαχνό», να πεις ένα καλό λαϊκό τραγούδι, θα πεις Καρρά δεν θα πεις τίποτα άλλο... Και το πρόβλημα το μεγάλο είναι αυτό...«Τι θα κάνω τώρα εγώ στο λαϊκό;»
πηγη
pestanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ