2012-04-22 14:47:07
Φωτογραφία για Que tempora, que mores στην Ελλάδα μας
Και ενώ πλησιάζουν πλησιάζουν οι εκλογές ο απλός πολίτης αναπτύσσει τους ακόλουθους συλλογισμούς Το ΠΑΣΟΚ μας παρέδωσε αμαχητί ως βορά στους ξένους, και μας έδεσε για πολλά , πολλά χρόνια. Τώρα μιλάνε ότι θα διαπραγματευτούν , ζητούν συγνώμη για τα "λάθη " που κάναν , και γενικά φέρονται σαν να έχουμε λοβοτομηθεί.

Η ΝΔ στην κατάλληλη στιγμή έκανε σύμπραξη ώστε να εφαρμοστεί η καταδίκη μας. Τώρα μας λένε ότι θα επαναδιαπραγματευτούν , θα κάνουν ότι μπορούν , και γενικά μας φέρονται και αυτοί όπως και οι πράσινοι.

Και οι δύο μαζί κυβέρνησαν τα χρόνια της μεταπολίτευσης και μας φτάσανε στον πάτο. Αλλά αυτό είναι " μία ιστορική ανακρίβεια " λένε. Και ρίχνουν και μια απλή συγνώμη αλλά αφού μιλήσουν για παγκόσμια κρίση και άλλα λυτρωτικά γι αυτούς.

Δημιούργησαν από κοινού μία απίστευτη κατάσταση στην χώρα μας , όπου επιβραβεύεται η αρπαχτή , ο οχαδερφισμός , η απάτη το παπατζιλίκι , και το θεώρημα του "ηθικό είναι το νόμιμο.


Ο Καρατζαφέρης που έπινε ουίσκι όταν οι άλλοι έστηναν την κρεμάλα που λέγεται Παπαδήμος , έκανε και αυτός την εξυπηρέτηση στο σύστημα αφού το στήριξε και του έδωσε χρόνο.

Το ΚΚΕ έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να συνεχιστεί η κατεστημένη κατάσταση ( εφόσον αρνείται πεισματικά να δώσει διέξοδο στον Ελληνικό Λαό).

Η σημερινή κατάσταση έχει πολλά που αν δεν ήταν τραγικά και για κλάματα θα ήταν για νούμερο στην επιθεώρηση.

Η Μπακογιάννη που είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα οικογένειας που ανέκαθεν ζει μέσα και από το σύστημα καταγγέλλει τα κόμματα εξουσίας ότι κατέστρεψαν τον τόπο.

Ο Καρατζαφέρης που νιώθει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του δεν δέχεται ότι τον πήραν όλοι χαμπάρι ότι την κατάλληλη υπηρέτησε και αυτός το σύστημα άρα έβαλε τον εαυτό του στο κάδρο.

Η Κατσέλη που ήταν ναι σε όλα επειδή κάποια στιγμή έχασε την κουτάλα, έγινε αντιμνημονιακή και αγωνίζεται για το καλό του "κυρίαρχου λαού".

Ο Κουβέλης που με την κίνηση του να αποχωρίσει από το σύριζα έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του συστήματος καθώς έγινε ο κυματοθραύστης ώστε οπαδοί από ΠΑΣΟΚ να μην πάνε προς τα αριστερά και άρα να μην υπάρχει ρεύμα εξουσίας υπέρ κάποιου. Να έχουμε όλοι από λίγο και θα τα βρούμε μετά υπό την λογική της "ιστορικής ευθύνης"

Και υπάρχουν οι λεγόμενοι "αντιμνημονιακοί". Τσίπρας, Καμένος . Άγνωστο το μέλλον με αυτούς καθώς και εκτός από το όχι στο μνημόνιο κατά τα άλλα είναι άγνωστο το τι θα κάνουν. Αποτελεί απορίας άξιον γιατί δεν βγάζει κάποιος μια διακήρυξη στην οποία να φαίνεται η ακριβής περιγραφή των όσων θα εφαρμοστούν ώστε να ξέρουμε τι να αποφασίσουμε. Πλήρης συσκότιση. Ηθελημένη πιστεύω ώστε ο λαός να μην έχει διεξόδους και να ξαναπέσει έτσι στην παγίδα.

Άλλα αστεία που ακούμε καθημερινά είναι πολιτικοί και των δυο μεγάλων κομμάτων που επειδή δεν ψήφισαν σε μία ψηφοφορία , παρόλο που μετά το επέστρεψαν πίσω στην στάνη , βαφτίστηκαν αντιστασιακοί και φίλοι του λαού.

Και τελευταία αλλά με καθοριστικό ρόλο έρχονται τα ΜΜΕ. Ο ρόλος των δημοσιογράφων της χώρας μας είναι απίστευτος πραγματικά.

Καθημερινά μας βομβαρδίζουν με το σλόγκαν της εποχής : μνημόνιο ή χάος. Άλλοι εμφανώς και άλλοι ποιο καλυμμένα άρα και ποιο επικίνδυνα. Σε μια εποχή που υπάρχουν άπειρες πηγές πληροφόρησης η τηλεόραση και το ραδιόφωνο επιμένουν πεισματικά να περιορίζουν την σκέψη μας και να την οδηγούν σε πρωτόγονα σχεδόν ένστικτα . Επιβίωση. Όχι για το μέλλον αλλά για την επομένη των εκλογών.

Για το μέλλον ποιος νοιάζεται.

Αυτό είναι το δράμα μας.

togyalinospiti.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ