2014-05-06 20:53:28
Φωτογραφία για «Θα πουλήσω τα ανήλικα κορίτσια στο σκλαβοπάζαρο» - Βίντεο  σοκ από το παραλήρημα του ηγέτη ισλαμικής οργάνωσης
«Πουλάω γυναίκες. Θα δώσω ένα κορίτσι 9 ετών και ένα κορίτσι 12 ετών για γάμο και θα συνεχίσω να πουλάω γυναίκες όπως προστάζει ο Αλάχ» Είναι μερικά από τα λόγια του ηγέτη της ισλαμιστικής οργάνωσης  Μπόκο Χαράμ η οποία ανέλαβε με ένα βίντεο την ευθύνη για την μαζική απαγωγή 300 μαθητριών Λυκείου στις 15 Απρίλη, εκ των οποίων οι 276 παραμένουν στα χέρια των αδίστακτων εγκληματιών, καθώς 53 κορίτσια κατάφεραν να δραπετεύσουν. Οι κοπέλες θα χρησιμοποιηθούν ως «σκλάβες», «θα πουληθούν» ή θα ωθηθούν «σε αναγκαστικούς γάμους».

«Απήγαγα τα κορίτσια σας. Θα τα πουλήσω στην αγορά, στο όνομα του Αλλάχ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής των ισλαμιστών ανταρτών Αμπουμπακά Σεκάου στο σοκαριστικό βίντεο διάρκειας 57 λεπτών το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αδυναμία των αρχών να τις εντοπίσουν έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών τους, που συνεχίζουν τις διαδηλώσεις.

Την ίδια ώρα στη χώρα κυκλοφορούν φήμες ότι οι μαθήτριες έχουν μεταφερθεί στο Τσαντ και το Καμερούν, όπου έχουν πουληθεί για 12 δολάρια η κάθε μία. Ο Σεκάου πρόσθεσε ότι απήγαγε τα κορίτσια γιατί πρέπει να σταματήσει η δυτική παιδεία και σημείωσε ότι τα κορίτσια θα πρέπει να παρατήσουν το σχολείο και να παντρευτούν. «Αφήστε τη δυτική παιδία κυρίες μου και πηγαίνετε να παντρευτείτε.  Εγώ είμαι αυτός που απήγαγα τα κορίτσια σας και θα τα πουλήσω σε σκλαβοπάζαρο όπως με πρόσταξε ο Αλάχ να κάνω».
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ