2014-05-11 21:45:30
Φωτογραφία για Σαουδική Αραβία: 142 νεκροί από τον MERS - Οδηγίες προς τους πολίτες
Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι άλλοι 15 άνθρωποι οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό MERS κατέληξαν, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στη χώρα στους 142. Ο συνολικόες αριθμός των κρουσμάτων του MERS στη χώρα πλησιάζει τους 500.

Ο ιός φαίνεται ότι έχει πάρει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις και το υπουργείο Γεωργίας της χώρας εξέδωσε για πρώτη φορά οδηγίες προς τους πολίτες, από τότε που ξέσπασε η επιδημία το 2012.

Οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην έρχονται σε επαφή με καμήλες εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, να πλένουν τα χέρια τους μετά και να φορούν προστατευτικές μάσκες και γάντια για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κοροναϊού. Επίσης, καλούνται να αναφέρουν άμεσα στις αρχές τυχόν συμπτώματα του κοροναϊού στις καμήλες, καθώς τα ζώα αυτά θεωρούνται η πιθανότερη "δεξαμενή" του κοροναϊού MERS.

Η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα ανησυχεί όχι μόνο τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας αλλά και άλλων χωρών ενόψει της αναμενόμενης άφιξης πιστών απ΄ολόκληρο τον κόσμο τον Ιούλιο για το Ραμαζάνι.

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται συγγενής ιός, περισσότερο θανατηφόρος αλλά λιγότερο μολυσματικός από τον ιό του SARS, του Σοβαρού και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου που προκάλεσε 800 θανάτους παγκοσμίως το 2003.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προληπτική θεραπευτική αγωγή κατά του MERS.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ