2014-05-12 11:10:34
Φωτογραφία για Άφαντοι οι 2 από τους 5 δραπέτες από το κρατητήριο της Α.Δ. Ηλείας
Άφαντοι παρέμεναν μέχρι αργά τη νύχτα οι δύο από τους πέντε κρατούμενους που τα ξημερώματα της Κυριακής δραπέτευσαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου. Οι τρεις πρώτοι συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι ενώ οι έρευνες των αστυνομικών αρχών συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα. Την ίδια στιγμή, οι δυο αστυνομικοί βάρδιας, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλειας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι τέσσερις ημεδαποί (σ.σ εκ των οποίων οι τρεις ΡΟΜΑ) ηλικίας 25, 21, 17 και 14, με πλούσιο «βιογραφικό» σε ποινικά αδικήματα και ο 27χρονος Πακιστανός που κρατούνταν για διοικητική απέλαση, ενεργώντας από κοινού και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. αποκόλλησαν το μεταλλικό σύρτη της πόρτας του κρατητηρίου και μ’ αυτό παραβίασαν το παράθυρο, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Αφού βγήκαν στο προαύλιο του κτιρίου, υπερπηδώντας την περίφραξη, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.


Ανθρωποκυνηγητό μέσα στη νύχτα

Η απόδρασή τους έγινε αντιληπτή άμεσα και στην Αστυνομική Διεύθυνση σήμανε συναγερμός και λίγα λεπτά ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό προς κάθε κατεύθυνση και καταδιώξεις μέσα στη νύχτα. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δραπέτες επιχείρησαν να διαφύγουν κλέβοντας δύο αυτοκίνητα. Το ένα από την περιοχή του Πύργου και το άλλο στην περιοχή του Μουζακίου, το οποίο όμως, λίγο αργότερα εγκατέλειψαν οι επιβαίνοντες, αφού εξετράπη σε κανάλι δίπλα στο δρόμο.

Στα χέρια της Αστυνομίας οι τρεις

Νωρίς το μεσημέρι οι συντονισμένες προσπάθειες των αστυνομικών, έφεραν αποτέλεσμα και μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών ωρών οι τρεις Ρομά συνελήφθησαν, και οδηγήθηκαν και πάλι στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Οι τρεις συλλήψεις έγιναν στην περιοχή του Βουνάργου, στην Κεραία και σε αγροτική περιοχή των Λαστεΐκων, κοντά σε καταυλισμό.

Οι έρευνες, που συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με περιπολίες και ελέγχους οχημάτων σε μπλόκα, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ήταν άκαρπες.

Τα…επισκευασμένα κρατητήρια

Τα τελευταία δυο χρόνια, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας είχε επισημάνει πολλάκις την κακή κατάσταση των κρατητηρίων, στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, τονίζοντας την ανάγκη για επισκευές και συντηρήσεις. Πράγματι, μηχανικός του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε αυτοψία στα κρατητήρια, διαπιστώνοντας φθορές και προβλήματα, τα οποία συμπεριέλαβε στην Έκθεση Αυτοψίας του προς το Υπουργείο. Μετά από αυτή την επίσκεψη εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 15.000 ευρώ για επισκευές που έγιναν πριν από 6 περίπου μήνες. Παρόλα αυτά, η απόδραση των πέντε κρατουμένων, αποδείχθηκε…εύκολη υπόθεση, αφού σε μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς να γίνουν αρχικά αντιληπτοί.

Σε διαθεσιμότητα δυο αστυνομικοί

Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δυο αστυνομικών, του αξιωματικού υπηρεσίας και του σκοπού των κρατητηρίων, με την κατηγορία της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια. Αφού οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και απολογήθηκαν, ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 2 Ιουλίου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Επίσης, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δυο αστυνομικοί (σ.σ Αστυφύλακας και Υπαρχιφύλακας) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Νάνσυ Σπυροπούλου-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στη Μόσχα ο Αλ. Τσίπρας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στη Μόσχα ο Αλ. Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ