2014-05-12 11:11:12
Φωτογραφία για Στη Μόσχα ο Αλ. Τσίπρας
Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του ΚΕΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αξιωματούχους του ρωσικού κράτους. Η επίσκεψη στη Ρωσία, που θα διαρκέσει ως την Τρίτη 13 Μαΐου, πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά σύνθετη συγκυρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο φόντο και των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία. Στο πλαίσιο αυτό, η επίσκεψη αποκτά ξεχωριστή σημασία, λόγω και της ιδιότητας της υποψηφιότητας του Αλ. Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.

Παράλληλα, θα συζητηθούν, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ζητήματα που αφορούν στις διακρατικές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, όπως η ενέργεια, οι εμπορικές σχέσεις, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ο τουρισμός και η οικονομική ανάπτυξη, στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που αποτελεί τον βασικό άξονα του ΣΥΡΙΖΑ για τις διεθνείς σχέσεις.


Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από τους Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτή, συντονίστρια εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κώστα Ήσυχο, συντονιστή εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Γιάννη Δραγασάκη, αντιπρόεδρο της Βουλής, συντονιστή της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, διευθυντή του Γραφείου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και Νίκο Κοτζιά, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρόεδρο της πρωτοβουλίας "Πράττω".

Το πρόγραμμα της αποστολής στη Μόσχα έχει ως εξής: Αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο. Την Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Α΄ Αναπληρωτή ΥΠ.ΕΞ. της Ρωσίας, υπεύθυνο για τις σχέσεις Ρωσίας - Ευρώπης, Βλαντιμίρ Τιτόφ. Κατόπιν, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμα, Αλεξέι Πουσκόφ. Και, τέλος, συνάντηση με τον α' αντιπρόεδρο της Δούμα Ιβάν Μέλνικω.
Αυγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ