2014-05-12 16:32:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Tα «λουκέτα» συνεχίζονται
Την τελευταία τετραετία, σύμφωνα με έρευνες έχουν κλείσει στην Ελλάδα 130.000 εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα έχουν ανοίξει άλλες 55.000, που σημαίνει ότι 80.000 καταστήματα έχουν χαθεί από τον εμπορικό χάρτη.

Στην Πάτρα εκτιμάται ότι ο αριθμός των λουκέτων ξεπερνά τις 500 εμπορικές επιχειρήσεις, πολλές από αυτές λειτουργούσαν στο κέντρο της πόλης. Η εικόνα που εξακολουθεί να συναντά κάποιος στους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους είναι: λουκέτα, ενοικιαστήρια και πωλητήρια σε καταστήματα.

Οι ιδιοκτήτες, μην μπορώντας να ανταποκριθούν στα υψηλά ενοίκια των εμπορικών επιχειρήσεων, έβαλαν λουκέτο, ενώ όσο και αν σήμερα έχουν πέσει οι τιμές των μισθωμάτων δεν «ρισκάρουν» να ανοίξουν εκ νέου μία επιχείρηση.

Τα εμπορικά καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και εξοπλισμού σπιτιού είναι εκείνα που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες λόγω της κρίσης, αφού δεν έχουν είδη πρώτης ανάγκης για το καταναλωτικό κοινό.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες ο σημαντικότερος παράγοντας για να αυξηθεί ο τζίρος τους, είναι να αυξηθεί και η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ