2014-05-12 16:32:13
Φωτογραφία για Άκαρπη η συνάντηση Γεωργιάδη με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ
Οι ιατροί έκαναν λόγο για άρνηση του υπουργού Υγείας να μετακινηθεί από τη θέση του. ζήτησαν να ανασταλεί κάθε διαδικασία διαθεσιμότητας για ένα μήνα, χρονικό διάστημα κατά το οποίο και οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν, προκειμένου πραγματοποιηθεί διάλογος με στόχο την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για την μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Άκαρπη ήταν η συνάντηση των επικεφαλής της ομοσπονδίας των ιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, παρά τη συναινετική θέση του πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή τους το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας, λίγες ώρες αργότερα, παρουσιάσθηκε αμετακίνητος στις θέσεις του.

Οι ιατροί ζήτησαν να ανασταλεί κάθε διαδικασία διαθεσιμότητας για ένα μήνα, χρονικό διάστημα κατά το οποίο και οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν, προκειμένου πραγματοποιηθεί διάλογος με στόχο την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για την μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.


Παράλληλα, οι γιατροί ζήτησαν τροποποιήσεις στους όρους που αφορούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόλησή τους στο ΕΣΥ (στην Πρωτοβάθμια πάντα φροντίδα, όχι στα νοσοκομεία).

Συγκεκριμένα, ζητούν είτε να μην ισχύσει, είτε εάν ισχύσει κάποιες ειδικότητες, όπως οι χειρούργοι, να έχουν λειτουργική διασύνδεση με τα νοσοκομεία (Δευτεροβάθμια Περίθαλψη) και να μπορούν να χειρουργούν.

Ο υπουργός Υγείας δεν δέχθηκε καμία από τις δύο προτάσεις του ΕΟΠΥΥ.

Το πρωί της Τρίτης οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Αττικής θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση, ενώ θα συνεδριάσει και η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας, για να ορίσει την περαιτέρω στάση της.

Υπενθυμίζεται πως οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν έως τώρα προκηρύξει κινητοποιήσεις μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/248113/akarpi-i-sunadisi-georgiadi-iatron/#ixzz31VVHpEna
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ