2014-05-12 17:04:05
Φωτογραφία για Συναντήσεις του ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου με τους Εβρίτες της Στουτγκάρδης
Πολλούς συμπατριώτες του από τον Έβρο, συνάντησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος στην Στουτγκάρδη, όπου... βρέθηκε το διήμερο 10 και 11 Μαίου, συνοδεύοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο στο ξεκίνημα της επίσημης επίσκεψης του στην Γερμανία.

Τόσο στην πόλη όσο και στο Έσλιγκεν, ζουν και εργάζονται εδώ και δεκαετίες χιλιάδες Εβρίτες. Έχουν καταφέρει μάλιστα, όπως και όλοι οι ομογενείς μας σε κάθε γωνιά της Γης, να διακρίνονται ιδιαίτερα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής.

Ο κ.Γεροντόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε Στουτγκάρδη και Έσλιγκεν με πολλούς συντοπίτες του από τον ακριτικό μας νομό. Συνεχάρη τον γιατρό Θανάση Σίμογλου από το Διδυμότειχο, ο οποίος μελοποίησε ποιήματα του Κώστα Καβάφη. Μάλιστα μερικά από αυτά ακούστηκαν στην πολύ θερμή επίσημη υποδοχή που επεφύλαξε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Ο ίδιος μάλιστα, όπως και ο Παναγιώτατος Πατριάρχης, τίμησαν τον κ.Σίμογλου για το έργο του παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών.

Συνάντησε τον Απόστολο Κελεμίδη, Εβρίτη από τα Πετρωτά Ορεστιάδας, ο οποίος είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κυβερνών γερμανικό κόμμα CDU και μάλιστα οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ