2014-05-12 21:00:26
Φωτογραφία για Έμαθε στα 46 του χρόνια το μεγάλο μυστικό της οικογένειας - Η υιοθεσία του έκρυβε το βιασμό της μητέρας του!
Ήταν σε ηλικία 46 ετών, όταν ο πατέρας του, του εξομολογούνταν, τις τελευταίες στιγμές πριν το θάνατό του, αυτό που του έκρυβε μια ολόκληρη ζωή ότι ήταν υιοθετημένος. Για τον ίδιο ξεκινούσε ο προσωπικός του αγώνας να εντοπίσει τα ίχνη των φυσικών του γονιών, για τους οποίους το μοναδικό στοιχείο που είχε από τον πατέρα του, είναι ότι κατάγονται από τη Ρόδο.

Οταν, όμως, μετά από χρόνια κατάφερε να εντοπίσει τη μητέρα του τον περίμεναν ακόμη πιο συγκλονιστικές αποκαλύψεις: ήταν γόνος αιμομιξίας και βιασμού της μητέρας του από τον αδερφό της! Το ακόμη πιο τραγικό ήταν πως ούτε η μάνα του γνώριζε την ύπαρξη του παιδιού της, καθώς όταν γέννησε σε ηλικία 15 ετών η μητέρα της, την ενημέρωσε ότι το βρέφος ήταν νεκρό Η περίεργη ιστορία με αιμομιξία, βιασμό και υιοθεσία –παράνομη εφόσον οι φερόμενοι γονείς του δεν έδωσαν ποτέ τη συγκατάθεσή τους, όπως προέκυψε από τους ισχυρισμούς της ίδιας της μητέρας- έφτασε στα δικαστήρια. Σύμφωνα με τον ''Ταχυδρόμο'', ο 50χρονος από το Βόλο και η φυσική του μητέρα στη Ρόδο οδήγησαν το θείο και αδερφό αντίστοιχα στις δικαστικές αίθουσες, ασκώντας σε βάρος του αγωγή.


Οι πτυχές της υπόθεσης, που αποκαλύφθηκε από τον 50χρονο στην προσπάθειά του να αναζητήσει τις «ρίζες» του, απασχόλησαν το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου και οι δικαστικές εξελίξεις δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική».

Ο αδερφός της αρνήθηκε όσα του αποδόθηκαν και ισχυρίστηκε ότι η εγκυμοσύνη της αδελφής του προήλθε από περιστασιακή σχέση με κάποιον στρατιώτη. Ανέφερε ακόμη ότι από το 1962, όταν ο ίδιος ήταν σε ηλικία 17 ετών μέχρι και πριν του επιδοθεί η αγωγή, δεν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα στη σχέση του τόσο με την αδερφή του, όσο και με τα υπόλοιπα αδέρφια του και τους γονείς τους.

Οι ενάγοντες ζήτησαν να υποχρεωθεί ο εναγόμενος, να καταβάλει σε καθέναν από αυτούς το ποσό των 250.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν και να διαταχθεί η διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης με τη μέθοδο DNA, ώστε να διαπιστωθεί αν ο εναγόμενος είναι φυσικός πατέρας του πρώτου ενάγοντος.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς της δεύτερης ενάγουσας το δικαστήριο έκρινε ότι ο εναγόμενος φέρεται το έτος 1962 να τη βίασε, ενώ ήταν ανήλικη σε ηλικία 14 ετών. Το δικαστήριο, όμως, έκρινε ότι και αληθείς να είναι οι ισχυρισμοί της, οι απορρέουσες αξιώσεις της τόσο από το δικαίωμα στην προσωπικότητά της όσο και από την αδικοπρακτική συμπεριφορά του εναγομένου, έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ