2014-05-12 22:28:05
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ η τελευταία φάση των εκλογών στην Ινδία
Ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ η τελευταία φάση των βουλευτικών εκλογών στην Ινδία, σηματοδοτώντας το τέλος ενός μαραθωνίου πέντε εβδομάδων ο οποίος... ενδέχεται να οδηγήσει στην εξουσία τον Ναρέντρα Μόντι, τον επικεφαλής της ινδουιστικού εθνικιστικού κόμματος.

Το Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) θεωρείται το κόμμα που είναι πιο πιθανό να διαδεχθεί στο Κογκρέσο τη δυναστεία των Γκάντι, η οποία έπειτα από δέκα χρόνια στην εξουσία έχει φθαρεί από διάφορα σκάνδαλα διαφθοράς και έχει αποδυναμωθεί από την επιβράδυνση της οικονομίας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ινδία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Ο Μόντι ήταν υποψήφιος σήμερα στην ιερή πόλη των ινδουιστών Βαρανάσι, όπου ελπίζει να κερδίσει, γεγονός που θα έχει συμβολική σημασία για το BJP.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το BJP θα κερδίσει τις περισσότερες από τις 543 έδρες, χωρίς όμως να έχει απόλυτη πλειοψηφία, γεγονός που θα το αναγκάσει να συνασπιστεί με περιφερειακά κόμματα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα αναμένονται αργά το απόγευμα.

Στην τεράστιας κλίμακας διαδικασία αυτή συμμετείχαν 551 εκατομμύρια εκλογείς, ήτοι το 66,38% του εκλογικού σώματος, αριθμός που είναι ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή.

Οι ψηφοφόροι ήταν 100 εκατομμύρια περισσότεροι σε σχέση με τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Περίπου 814 εκατομμύρια ψηφοφόροι είχαν κληθεί να ψηφίσουν από τις 7 Απριλίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ