2014-05-13 03:58:06
Φωτογραφία για Γ. Σταθάκης: Η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα είναι μόνο για όσους προσλήφθηκαν μέσα στην κρίση
«Η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει άμεσα και αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων» δήλωσε στον BHMA 99,5 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα και τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, διότι αυτό είναι αδύνατο. Λέμε, όμως, ότι θα αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και θα επαναφέρουμε τους μισθούς και τις κατώτατες συντάξεις και θα διορθώσουμε τα πράγματα στην οικονομία αλλάζοντας την πολιτική στην οικονομία και βάζοντάς τη σε μία τροχιά ανασυγκρότησης. Για κάποια από αυτά θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος, των πρώτων εβδομάδων. Άλλα μέτρα θα χρειαστούν έξι μήνες ή ένα χρόνο».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών «θα τις προσλάβουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Πρόκειται για κοινωνική βαρβαρότητα αυτό που συνέβη» αλλά και «οποιεσδήποτε κατηγορίες ήταν επίδειξη δύναμης και κοινωνικής βαρβαρότητας θα επανέλθουν αμέσως».


«Οι οργανικές θέσεις θα επανέλθουν με κοινωνικά κριτήρια. Δεν θα ξαναφτιάξουμε οργανισμούς, αλλά θα πρυτανεύσει η κοινωνική ανάγκη, με συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν και το θέμα των καθαριστριών και των φυλάκων» δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, ο κ. Σταθάκης ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα εσωτερικού δανεισμού. Ο μόνος δανεισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, να παραδίδει τις τράπεζες με τεράστια δημόσια επιδότηση σε ξένα fund». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ