2014-05-13 09:12:09
Φωτογραφία για Νερό με κοκαΐνη πίνουν οι Βρετανοί - Βρέθηκαν ίχνη του ναρκωτικού στα αποθέματα πόσιμου νερού
Ιχνη κοκαΐνης ακόμα και στα αποθέματα πόσιμου νερού ανακάλυψαν στη Βρετανία, γεγονός που αποδεικνύει τη συχνή χρήση που γίνεται από τους χρήστες που ζουν στη χώρα.

Στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης έρευνας που έγινε στη Βρετανία για να διαπιστωθεί ο ενδεχόμενος κίνδυνος από τη συσσώρευση φαρμακευτικών ουσιών στο πόσιμο νερό, οι ειδικοί διαπίστωσαν πως ίχνη κοκαΐνης είχαν διέλθει μέσω των ούρων σε αποθέματα πόσιμου νερού. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές το συγκεκριμένο ναρκωτικό εμπεριέχεται στο νερό ακόμη και μετά από τον ενδελεχή καθαρισμό του.

Οι ειδικοί του Ελεγκτικού Μηχανισμού Πόσιμου Νερού, βρήκαν στο νερό ποσότητες βενζοϊλεκγκονίνης, μιας μεταβολισμένης μορφής του ναρκωτικού που προκύπτει αφού αυτή περάσει από το ανθρώπινο σώμα. Είναι η ίδια μορφή που ανιχνεύεται στα τεστ τα οποία διενεργούνται σε δείγμα ούρων.

Είναι δηλαδή η ουσία που αποβάλλει ο ανθρώπινος οργανισμός μετά τη χρήση της κοκαΐνης. Οι ειδικοί ανίχνευσαν επίσης στα αποθέματα πόσιμου νερού υπολείμματα φαρμακευτικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της επιληψίας καθώς και ίχνη ουσιών με παυσίπονη δράση.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη Βρετανία οι χρήστες κοκαΐνης εκτιμώνται σε 180.000 ενώ κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι 700.000 άνθρωποι ηλικίας 16 – 59 ετών δοκιμάζουν το συγκεκριμένο ναρκωτικό.

Οι συγκεντρώσεις μικροποσοτήτων από τη ναρκωτική ουσία, όπως ανέφεραν οι «Sunday Times», δεν εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ