2014-05-13 09:24:11
Φωτογραφία για ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ! (PHOTOS)
Σαν σήμερα πριν από δύο ακριβώς χρόνια ο Ολυμπιακός σημείωνε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του επιστρέφοντας από το -19 και νικώντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατακτώντας την Ευρωλίγκα μέσα στην Πόλη!

Στον αθλητισμό υπάρχουν οι μαγικές στιγμές και οι τίτλοι. Σπάνια συνδυάζονται, ωστόσο, με τέτοιο τρόπο δημιουργώντας ένα τόσο εκρηκτικό μείγμα... συναισθημάτων. Σαν κι αυτό που πρόσφερε απλόχερα ο Ολυμπιακός στους οπαδούς του πριν δυο χρόνια, αλλά και τους απανταχού υγιώς σκεπτόμενους φίλους του αθλητισμού.

Γιατί για νίκες σαν κι αυτή που πέτυχε στις 13 Μαΐου του 2012 στο «Σινάν Ερντέμ» κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας λέγεται Θρύλος και η συγκεκριμένη ήταν αναμφίβολα η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του. Λίγοι περίμεναν ότι οι ερυθρόλευκοι του αισθητά μειωμένου μπάτζετ και της επένδυσης σε νέα παιδιά και άσημους ξένους να φτάσουν έστω και στα προημιτελικά, ενώ ακόμη λιγότεροι περίμεναν να τους δουν στο Final Four. Φτάνοντας στην Πόλη οι μάγκες του Θρύλου ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, αλλά διέψευσαν τους πάντες και τα πάντα φτιάχνοντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις κι ανατροπές όλων των εποχών με έναν τρόπο που μοιάζει σενάριο... ταινίας.


Η νίκη στον ημιτελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα ήταν μόνο η αρχή. Πολλοί βιάστηκαν να προβλέψουν στον τελικό περίπατο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που δύο μέρες πριν είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό. Και για 28 λεπτά φαινόταν πως θα δικαιωθούν, αφού η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας βρέθηκε να προηγείται με 19 πόντους στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Όμως ο τελικός δεν είχε τελειώσει και οι ερυθρόλευκοι με μία επική ανατροπή, με μπροστάρηδες τους «μικρούς» Παπανικολάου, Σλούκα και Μάντζαρη, η οποία ολοκληρώθηκε από το νικητήριο καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη μετά την ασίστ του MVP Βασίλη Σπανούλη, επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης 15 χρόνια μετά τη Ρώμη και έστειλαν στα ουράνια τους οπαδούς τους, που ακόμα και σήμερα σκεπτόμενοι αυτή τη μέρα νιώθουν τα ίδια ακριβώς συναισθήματα!

Δεκάλεπτα: 10-7, 34-20, 53-40, 61-62

ΤΣΣΚA Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 15 (4), Λαβρίνοβιτς 5, Σισκάουσκας 8, Κρστιτς 11, Κιριλένκο 12 (10 ριμπάουντ), Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 3, Κάουν 2, Χριάπα 3 (1), Γκόρντον 2

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς, Άντιτς 7, Σπανούλης 15 (2), Ντόρσι, Κέσελ 3 (1), Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 18 (3), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 4 (1), Λο.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ