2014-05-13 13:41:03
Φωτογραφία για Τεραστίων διαστάσεων τα ψηφοδέλτια στη Πρέβεζα - Μείζον θέμα η αποθήκευσή και η μεταφορά τους στα εκλογικά κέντρα
Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τις εκλογές και τόσο στους Δήμους όσο και στην Περιφέρεια επικρατεί πυρετός προετοιμασίας. 

Συνολικά στο Νομό Πρέβεζας θα λειτουργήσουν 161 εκλογικά τμήματα και στους τρεις Δήμους. Συγκεκριμένα 71 στην Πρέβεζα, 43 στο Δήμο Ζηρού και 46 στο Δήμο Πάργας, σύμφωνα με το epirus-tv-news.blogspot.gr. 

Τεραστίων διαστάσεων όμως είναι τα ψηφοδέλτια που έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στα Δημαρχεία και αφορούν τις Δημοτικές Εκλογές. 

Τα ψηφοδέλτια έχουν μήκος 60 εκατοστά και πλάτος 14 εκατοστά και τόσο η αποθήκευσή τους όσο και η μεταφορά τους στα εκλογικά κέντρα αναδεικνύεται σε … μείζον ζήτημα.  

Οπως μετέδωσε η Δημ. Ραδιοφωνία της πόλης , μόνο για το Δήμο Πρέβεζας βάσει του πληθυσμού ο κάθε ένας από τους 6 συνδυασμούς που θα συμμετάσχουν στις εκλογές θα πρέπει να καταθέσει περίπου 37 χιλιάδες ψηφοδέλτια ( τον αριθμό των ψηφοφόρων συν 20%). 


Αντίστοιχα οι αριθμοί θα προκύψουν –βάσει του ίδιου μαθηματικού μοντέλου- και για τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού. Επίσης μόνο για το Δήμο της Πρέβεζας θα χρειαστούν λόγω του τριπλού χαρακτήρα των εκλογών περισσότερες από 210 κάλπες, ενώ αντίστοιχα μεγάλες σε κάλπες είναι οι ανάγκες και στους υπόλοιπους Δήμους. 

Σε ότι αφορά την σταυροδοσία για το Δήμο της Πρέβεζας οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν 3 υποψηφίους για το Δημοτικό Συμβούλιο, έναν από την Δημοτική Ενότητα του Λούρου ή του Ζαλόγγου και 2 για την Τοπική Κοινότητα. 

 

Για την Περιφέρεια οι σταυροί είναι 3 ενώ για τις ευρωεκλογές ( στις οποίες υπάρχει σταυροδοσία για πρώτη φορά ) μπορούμε να σταυρώσουμε μέχρι 4 υποψηφίους. Την πρώτη Κυριακή 18 Μαΐου οι κάλπες θα είναι διπλές, ενώ τη δεύτερη 25 Μαΐου -όπου δεν εκλεγούν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες από την πρώτη Κυριακή - λόγω και των ευρωεκλογών τριπλές.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ