2014-05-13 15:16:22
Φωτογραφία για Γερμανοί θέλουν να λειτουργήσουν τράπεζα στην Πάτρα
Η γερμανική ελίτ είναι ειλικρινής για τις προθέσεις της, δεν κρύβει τη στόχευσή της. Ο Christian Dreger -επικεφαλής οικονομολόγος του DIW- εκτιμούσε πέρυσι πως κατά την περίοδο προσαρμογής μιας οικονομίας πρέπει να γίνουν μεγάλες θυσίες. Ομως μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί επί μακρόν όταν αντιδρούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Για αυτό απαιτείται μία πιο αποτελεσματική πολιτική.

Συνεπώς οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες θα ήταν μια λύση ελκυστική για τους επενδυτές, παραδέχεται ο καθηγητής πανεπιστημίου και υπεύθυνος τμήματος για θέματα Διεθνούς Οικονομίας. Αλλά και η πρόσβαση σε δάνεια με χαμηλό τόκο και για τις ΜμΕ.

Σε αυτόν τον τομέα οι Γερμανοί θεωρούν ως πρότυπο ανάπτυξης την κρατική τράπεζά τους KfW/ Τράπεζα Ανασυγκρότησης (πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης υπέγραψε την οριστική συμφωνία των δύο πλευρών), ενώ δεν παραλείπουν να υπενθυμίζουν στην ΤτΕ το αίτημά τους για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστημάτων Stadtsparkassen στην ελληνική αγορά. Οι περιοχές που τους ενδιαφέρουν είναι Πάτρα, Καλαμάτα και Κατερίνη, Βέροια, Κιλκίς.

Πηγή: enet
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ