2014-05-13 15:36:09
Φωτογραφία για Ρωσία: Πιθανή αναθεώρηση σχέσεων με Μολδαβία, αν υπογράψει σύνδεση με την Ε.Ε.
Δηλώσεις του Ρώσου αναπληρωτή πρωθυπουργού Ρογκόζιν

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός και προεδρικός απεσταλμένος της Ρωσίας στην Υπερδνειστερία της Μολδαβίας Ντμίτρι Ρογκοζίν (φωτ. αρχείου EPA/OLIVIER HOSLET).

Το ενδεχόμενο αναθεώρησης των σχέσεων της με την Μολδαβία θα εξετάσει η Ρωσία, αν η πρώτη υπογράψει συμφωνία διασύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός και προεδρικός απεσταλμένος της Ρωσίας στην Υπερδνειστερία της Μολδαβίας Ντμίτρι Ρογκοζίν δήλωσε ότι θα επιμείνει στην αναθεώρηση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, εάν η Μολδαβία διαλέξει τη διασύνδεση με την Ε.Ε.

«Υπάρχει ένας συγκεκριμένος κανόνας. Και όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το ξέρουν αυτό. Για να μπεις στην Ε.Ε. πρέπει να μπεις στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο κ. Ρογκόζιν.

Κατά τη γνώμη του Ρώσου αξιωματούχου, μια διασύνδεση με την Ε.Ε. θα άλλαζε το ουδέτερο στάτους της Μολδαβίας.


Σε ερώτηση σχετικά με την ένταξη της Μολδαβίας στην τελωνειακή ένωση Ρωσίας, Λευκορωσίας και Καζακστάν, ο κ. Ρογκόζιν απάντησε ότι η χώρα είναι καλοδεχούμενη.

Μάλιστα παρότρυνε την ηγεσία της Μολδαβίας να ρωτήσει τους κατοίκους της Υπερδνειστερίας πριν αποφασίσει τη διασύνδεση με την Ε.Ε.

Η μολδαβική αυτή επαρχία έχει αποσχισθεί από τη Μολδαβία και έχει κηρύξει την ανεξαρτησία της από το 1991.

Ζητεί από τότε διεθνή αναγνώριση ως ανεξάρτητο κράτος. Η Μολδαβία, ωστόσο, προτείνει καθεστώς αυτονομίας στα πλαίσια ενός ενιαίου κράτους.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ